Nieuws

Sterk Huis
Let op! Dit artikel is al 1711 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vrouwenhulpverlening De Bocht verhuisd naar Rillaersebaan in Goirle

Na ruim 70 jaar is de vrouwenhulpverlening vertrokken van de Tilburgseweg naar Sterk Huis aan de Rillaersebaan in Goirle. Kompaan en De Bocht heeft nu één hoofdlocatie voor al haar hulpverlening. Dit is een volgende stap in integrale hulpverlening aan kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen met vragen op het gebied van veiligheid, ontwikkeling en opvoeding. Daarbij werkt Kompaan en De Bocht nauw samen met het onderwijs, gemeenten, huisartsen, partners in zorg en de vrienden van Sterk Huis. In het najaar is de opening.

Veilig je leven oppakken

In de week van 15 mei is de vrouwenhulpverlening en opvang verhuisd. Met de verhuizing komt na ruim 70 jaar een einde aan de opvang van vrouwen en kinderen aan de Tilburgseweg in Goirle. De cliënten en hun kinderen hebben in de nieuwe vleugel fijne huisvesting met meer zelfstandigheid en privacy. Een warm en veilig tijdelijk huis om de draad voor de toekomst weer op te pakken.

De verhuizing is een stap in het bundelen van de krachten en kennis vanuit vrouwenopvang en jeugdhulp tot een totaalaanpak voor een veilig en zelfstandig leven. Werk is daar een onderdeel van en daarom kunnen jongeren, vrouwen en mannen werkervaring opdoen in de koffiecorner en in de winkel met gebruikt speelgoed en kleding.

Sterk Huis voor veiligheid en ontwikkeling

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de Jeugdzorg, ook bij Kompaan en De Bocht. Het werken op één hoofdlocatie heeft voordelen voor de hulp en voor de kosten. Sterk Huis staat voor investeren in veiligheid en ontwikkeling om de kansen voor de toekomst voor kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen op een veilig en zelfstandig leven zo groot mogelijk te maken. Want de kinderen van vandaag zijn de opvoeders van de toekomst.

Sterk Huis biedt bij complexe problemen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling warme en veilige opvang bij ernstige veiligheidsdreiging. Maar ook deskundige en innovatieve behandeling om trauma’s te verwerken, te bouwen aan een stevige ontwikkeling, gezinnen sterk te maken voor een veilige en kansrijke opvoeding en te werken aan een zelfstandige toekomst door het inzetten op school en werk.

Vanuit de kennis van complexe problemen en kwetsbare situaties draagt Kompaan en De Bocht bij aan het voorkomen en tijdig signaleren van grote problemen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met het onderwijs, gemeenten, huisartsen, partners in zorg en de vrienden van Sterk Huis.

Reageer op dit bericht