Nieuws

kersthuisjes to-go
Let op! Dit artikel is al 49 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Waffles, glühwein, churros en veel meer: verschillende horecazaken plaatsen kersthuistjes om to-go lekkernijen te verkopen

Helaas kan er door de huidige coronamaatregelen geen schaatsbaan openen op de Heuvel. Maar toch doen verschillende partijen in de stad er alles aan om de binnenstad op een veilige manier aantrekkelijk te maken richting de feestdagen. Zo worden er bij verschillende horecazaken kersthuisjes geplaatst waar ze hun lekkers kunnen verkopen. Oftewel: een ideale manier om lokale horecaondernemers te steunen en in de kerstsfeer te komen. Lees snel verder.

Verschillende to-go kersthuisjes in de binnenstad

Benieuwd waar de kersthuisjes allemaal worden geplaatst? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Bruin Kafee/De Baret: hier gaan ze lekkere hapjes en drankjes verkopen. Ook hebben ze een kraam met drankpakketten en cadeauartikelen.
  • De Vos en De Craen: verkopen verschillende churros met verschillende toppings.
  • Gastrobar RIX: je kunt hier terecht voor heerlijke varianten op stroopwafels met opvallende smaakcombinaties. Zowel een lust voor het oog als een smaaksensatie in de mond.
  • Brownies en Downies: verkopen winterse lekkernijen zoals erwtensoep, glühwein, warme chocolademelk, belegde broodjes en veel meer.
  • Lokaal Zeven: Broodje knakworst, worstenbrood, warme chocomelk met slagroom, glühwein, winterse gerechten en lekkernijen voor de kids.
  • Poké and More: heerlijke lekkernijen en wafels in samenwerking met Zoete Moed. Ook kun je lekkere drankjes en goodies scoren.
  • CHOCO: je kunt er terecht voor warme wafels met verschillende toppings, warme chocolademelk met hun Hotchocspoon, kerstcadeautjes als chocolade kerstbomen en XL chocolade kerstballen.
  • The Talk: hier moet je zijn voor panini’s, wafels, lekkere broodjes en warme drankjes.

De kraampjes worden vanaf donderdag 9 december geplaatst en ingericht. De meeste kraampjes zijn vanaf dit weekend zeker up and running!

PS. buiten het feit dat er kersthuisjes worden geplaatst voor lekkere winterse to-go lekkernijen, kun je bij heel veel andere horecazaken afhalen of een ontbijt, lunch of diner thuis laten bezorgen. Een overzicht hiervan vind je hier. 

Meer winterse sfeer in de binnenstad

Uiteraard is de binnenstad weer fraai aangekleed met prachtige sfeerverlichting. Maar je kunt de komende tijd nog veel meer verwachten. We zetten het op een rijtje.

Levende kerststal

Op het Pieter Vreedeplein komt een levende kerststal. Met Jozef, Maria en veel dieren van Kinderboerderij De Mettemaat. Ook vind je er straks alpaca’s. De levende kerststal is van 14 t/m 26 december dagelijks open van 11:00 – 17:00 uur. Op koopzondag vanaf 12:00 uur. Op Eerste Kerstdag vieren ze zelf kerst en zal er geen levende kerststal op het Pieter Vreedeplein staan.

Kabouter speurtocht in het Dwaalgebied

In 8 etalages in het Dwaalgebied zijn kabouters verstopt. Samen vertellen deze kabouters een winters verhaal. Op ieder bord naast de kabouters staat 1/8 deel van dat verhaal. 1 letter op dit bord heeft een andere kleur en deze 8 letters samen vormen een woord. Vind jij alle kabouters en letters en weet je het woord? Mail dit dan naar info@centeroftilburg.nl en je maakt kans op een zak van 10 oliebollen van de gebakkraam op het Pieter Vreedeplein.

Straattheater

In de weekenden van december word je in de Tilburgse winkelstraten verrast door winters straattheater. Een extra impuls tijdens het kopen van je cadeaus voor onder de kerstboom.

Spruit Kinderfestival

In de kerstvakantie staat Spruit Kinderfestival op het programma. Wat je kunt verwachten? Grappige en ontroerende theater- en dansvoorstellingen, vrolijke en verrassende concerten en bijzondere kinderfilms. Het kinderfestival vindt onder andere plaats bij Schouwburg Concertzaal Tilburg, Paradox, De Nieuwe Vorst, Cinecitta, Ontdekstation013 en Kunstpodium T. Dit jaar gaan tijdens het festival ook de deuren van het paleis aan het Willemsplein open. De agenda van Spruit Kinderfestival (dat van 27 december t/m 30 december plaatsvindt) vind je op deze website.

Meer informatie

De binnenstad van Tilburg is (onder voorbehoud van actuele landelijke maatregelen) dagelijks geopend tot 17:00 uur. Wil je meer weten over de winterprogrammering in de binnenstad? Check dan deze website.