Nieuws

Wandel4daagse Tilburg-Noord trekt record aan deelnemers
Let op! Dit artikel is al 372 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Wandel4daagse Tilburg-Noord trekt record aantal deelnemers

Van 10 tot en met 13 april vond de 3e editie van de gezonde Wandel4daagse Tilburg-Noord plaats. Na het succes van vorige jaren kwamen dit jaar weer veel aanmeldingen binnen. Ruim 470 kinderen en ouders liepen afgelopen dagen door de straten van Tilburg-Noord. Onder het motto ‘Met bloemen en fruit loop je die 4daagse uit’ werden de enthousiaste kinderen donderdag zonder snoep, maar met gezonde versnapering, binnengehaald bij wijkcentrum de Symfonie. Daar ontvingen zij uit handen van wethouder Hans Kokke hun welverdiende medaille.

Wandel4daagse

De Wandel4daagse stond ook dit jaar in het teken van voldoende bewegen en gezond eten. Onderweg werden er daarom geen snoepzakken uitgedeeld, maar een gezonde snack en een flesje water. Ruim 470 kinderen en ouders liepen vier dagen lang verschillende routes van 5 km door Tilburg-Noord. Na de wandeltocht kon men nog een potje voetballen op de opgezette pannaveldjes in de wijk.
Iedere avond was er feestelijke muziek, verzorgd door DJ Tim Jongbloets.  Wethouder Sport Hans Kokke was aanwezig om medailles uit te reiken en sprak de kinderen en de organisatie lovend toe over hun prestaties. Daarnaast kon iedereen genieten van lekkere gezonde hapjes, verschillende sportactiviteiten en muziek. Het werd duidelijk dat deze wandel4daagse gedragen wordt door de wijk. Vele vrijwilligers droegen bij aan een erg succesvolle 3e editie!

Wijkraad Stokhasselt

De Gezonde Wandel4vierdaagse werd georganiseerd door Wijkraad Stokhasselt 88 in samenwerking met ContourdeTwern, met ondersteuning van Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg, Magnolia Bloemen, Sporel, Albert Heijn, Buurtsport, Tjil!,  Noordraad en Wijkraad Stokhasselt.

Deze 4daagse is één van de vele gezonde initiatieven en activiteiten die er in Tilburg-Noord plaatsvinden. Basisscholen met combinatiefunctionarissen in Tilburg-Noord laten, door hun deelname aan de activiteiten,  zien een gezonde schoolaanpak te omarmen. Diverse Gezonde School vignetten zijn de afgelopen maanden uitgereikt. Ook kinderdagverblijven en zorginstellingen maken zich sterk voor een gezonde leefomgeving.

Jongeren op Gezond Gewicht

Tilburg is sinds 2013 aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht. Deze beweging stimuleert steden, wijken en dorpen om gezond eten en bewegen voor jongeren eenvoudig en aantrekkelijk te maken. Het doel in Tilburg is de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 12 jaar met name  in Tilburg-Noord om te zetten in een daling. De Gezonde Wandel4daagse Tilburg-Noord is een van de vele activiteiten die bijdraagt aan Jongeren Op Gezond Gewicht.

Reageer op dit bericht