Nieuws

warandeloop
Let op! Dit artikel is al 1360 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Warandeloop: Laatste week inschrijven met korting

Nog slechts drie weken en dan staat Tilburg een weekend vol top- en breedtesport te wachten. 21 – 22 – 23 november staat namelijk de Internationale Loket.nl Warandeloop Tilburg op het programma. Het is alweer de 56e editie van Nederlands grootste veldloopevent, recent nog door het Brabants Dagblad betiteld als ‘monument in hardloopland’.

Dat monument vormt ook in 2014 weer een ware (inter)nationale topmeeting en kent daarnaast een uitgebreid recreatief programma verspreid over drie dagen. Wil jij meedoen aan een van de onderdelen van de Warandeloop Tilburg? Schrijf je dan deze week nog in. De voorinschrijving is namelijk tot en met zondag geopend. In deze periode krijg je korting op de regulier inschrijftarieven. Na zondag kun je nog online inschrijven tot en met 15 november, echter is er dan geen korting meer van toepassing! Ga voor alle informatie naar www.warandeloop.nl/inschrijven.

Waar kun je allemaal aan meedoen? Een overzicht van het bomvolle programma van de 56e Warandeloop Tilburg

Vrijdag Vrijdagavond is de eerste editie van Warande by Night, een vernieuwende run die in het teken staat van samenkomen, samen lopen en samen een uniek event beleven. Na de 2-5 afgelegde kilometers over een verlicht parcours in de Oude Warande is er nog een spetterende afterparty met DJ’s en livemuziek. De inschrijvingen voor dit nieuwe onderdeel lopen voorspoedig en vorig week werd bekend dat ook verschillende bedrijven zich aan Warande by Night willen verbinden. Een belangrijke nieuwe partner is IFF, de multinational waarvan de Tilburgse vestiging hoopt via Warande by Night en de Warandeloop een brug te slaan naar Tilburgse studenten. Voor deze groep jongeren heeft IFF vaak interessante carrièremogelijkheden.

Bekijk hier de trailer van Warande by Night.

Zaterdag
Veel tijd tussen Warande by Night en de andere onderdelen zit er niet; zaterdag om 09.30 uur beginnen wandelaars en nordic walkers aan een wandeltocht over 5/10/16 kilometer. Vervolgens komen er grote groep jeugd naar de Oude Warande voor de Nationale Jeugd Crossdag. ’s Ochtends is er het TSK Cross, een wedstrijd speciaal voor basisscholen en –scholieren, gevolgd door wedstrijden voor jeugdatleten in de middag. De Nederlandse jeugdatleten nemen het hierbij op tegen een grote groep leeftijdsgenoten uit België; ook in 2014 reizen onze Zuiderburen in groten getale af naar de Warandeloop. Tussen het TSK Cross en de wedstrijden voor jeugdatleten in zijn er wedstrijden voor g-atleten en trimlopen over 5/10 kilometer. De Warandeloop heeft zelfs een halve marathon. De trimlopen kennen traditioneel een grote deelname van middelbare scholen uit Tilburg. De zaterdag van de Warandeloop wordt besloten met wedstrijden voor Masters.

Zondag
Op zondag is er dit jaar een belangrijke tijdswijziging te ontdekken. Trimmers hebben hun geliefde tijdstip terug: zij wisselen van aanvang met de Van Spaendonck Businessrun. Die laatste start nu vanaf 14.30 uur, terwijl trimmers dus weer op de zondagochtend lopen. Om 10.00 uur klinkt het startschot voor deze trimlopen, mede mogelijk gemaakt door de Tilburgse Koerier. Na de trimlopen, maar voor de Van Spaendonck Businessrun, vinden de topwedstrijden plaats. Als eerste is het de beurt aan de A en B junioren, gevolgd door de Korte Cross. Vanaf ~13.00 uur strijden absolute Europese topatleten om de zege in het Crossgala van de Warandeloop. Deze landenwedstrijd, de Brabant 6 Nations Cup, is tevens een selectiemoment voor de EK Cross, welke 3 weken later in Bulgarije georganiseerd worden.

Reageer op dit bericht