Nieuws

Let op! Dit artikel is al 780 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Warm initiatief: Tricorp schenkt kledingpakketten aan Tilburgse daklozen

Als de komende dagen de temperaturen weer tot onder nulpunt dalen, gaan de Tilburgse daklozen in elk geval goed (en warm) gekleed over straat. Gisteren overhandigde Tricorp Workwear namelijk aan de Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse Tilburg de eerste 50 winterkledingpakketten, speciaal bestemd voor mensen die op dit moment in Tilburg op straat leven. Volgende week volgt de tweede levering pakketten.

De temperaturen dalen dit weekend en komende week, zeker ’s nachts, tot ver onder het vriespunt.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Net als iedereen, hebben ook wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid,” zegt Femke van Tricorp. “Op dit moment is het hard nodig om daar aan te voldoen. Het is namelijk schrijnend om te zien hoe slecht gekleed daklozen soms rondlopen. Zeker nu het streng gaat vriezen. Dat moet je niet willen!”

Al jaren zorgt Tricorp ervoor dat professionals op de werkvloer – binnen en buiten – ook bij de laagste temperaturen goed beschermd hun werk kunnen doen. “Die ervaring hebben we,” zegt Femke. “En nu we zien, dat er op dit moment mensen op straat leven, die zich niet goed tegen de kou kunnen beschermen. Dan is de optelsom snel gemaakt: wij gaan ervoor zorgen dat deze mensen geen kou hoeven te lijden!”

Winterproof kledingpakketten

En dus heeft Tricorp ‘winterproof’ kledingpakketten samengesteld, bestaande uit een dikke winterjas, een vest en jeans. Deze worden via Traverse aan de daklozen van Tilburg uitgereikt. “Zij weten immers precies wie er wat het beste nodig heeft. Daar hebben we alle vertrouwen in. Wij zijn blij dat we kunnen helpen. Niemand kiest ervoor om in de kou te zitten. Tricorp laat niemand in de kou staan!”

Reageer op dit bericht