Nieuws

Piushaven Gloeit
Let op! Dit artikel is al 775 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Warme choco, glühwein, wenslantaarns, kampvuur en meer: Piushaven Gloeit keert terug

Het jaar samen met vrienden of familie uitluiden onder het genot van warme choco, glühwein en oliebollen? Dat kan! Tel daarbij het gedenken van onze naasten door middel van wenslantaarns en een groot kampvuur bij op en we hebben alle ingrediënten voor een geslaagde middag aan de Piushaven. Piushaven Gloeit keert namelijk op zondag 29 december van 15:00 – 20:00 uur weer terug met een heerlijk winters event. 

Foto: Freddie de Roeck

Nieuwe locatie

Dit jaar heeft de organisatie van het evenement gekozen voor een nieuwe locatie. Organisator Marc van den Ende: “we zijn verhuisd naar het wat ruimere Vendelierspark aan de zuidzijde van de Piushaven. Hier hebben we alle ruimte om een gezellige setting te creëren. Er komen meerdere kraampjes met (warme) dranken, hapjes, een groot kampvuur en een springkussen voor kinderen. Het park zal daarnaast sfeervol aangekleed worden met lampjes. Natuurlijk is er livemuziek van verschillende singer-songwriters.”

Wenslantaarns

Piushaven Gloeit is niet alleen een gezellige middag voor jong en oud, het is ook een evenement dat zorgt voor verbinding. “We willen een gevoel van saamhorigheid creëren. We herdenken de 75-jarige bevrijding van Tilburg en gedenken de geliefden die ons zijn ontvallen.” Dit laatste wordt gedaan door het loslaten van wenslantaarns in de Piushaven. Deze lantaarns zetten de Piushaven in deze donkere dagen weer volledig in het licht. Je kunt de wenslantaarns vooraf reserveren bij zeven verkooppunten. Check de Facebookpagina voor meer informatie.

Goed doel

Traditiegetrouw wordt er ook dit jaar een goed doel gekoppeld aan Piushaven Gloeit. Een deel van de opbrengsten gaat dit jaar naar Stichting Convivio. Deze stichting bestaat uit de dagbesteding Convivio en Huis Convivio. Het zijn twee zorglocaties waar ouderen met dementie in een huiselijke omgeving de ruimte krijgen om zichzelf te zijn. Check de website voor meer informatie.

Aanpassingen en verbeteringen

De organisatie van het winterse evenement is klaar voor een nieuwe editie. “Vorig jaar was de eerste editie van Piushaven Gloet. We werden als organisatie zijnde verrast door het succes. Daar waren we eerlijk gezegd niet echt op voorbereid.”

Dit jaar is de organisatie helemaal ready om het evenement écht op de kaart te zetten. “We hebben alle reacties, opmerkingen en tips van vorig jaar meegenomen en waar mogelijk verbeterd en aangepast.”

Meer informatie Piushaven Gloeit

De tweede editie van Piushaven Gloeit vindt plaats op zondag 29 december van 15:00 – 20:00 uur in het Vendelierspark aan de Piushaven in Tilburg. Het evenement is gratis toegankelijk.

Reageer op dit bericht