Wat als de dijken breken? Dan ga je naar Tilburg!

dijken breken

Wat doen we eigenlijk als de dijken breken? Waar moeten al die mensen heen? Is er een goed noodplan dat in werking treedt? Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Vlaams-Nederlandse dramaserie ‘Als de dijken breken‘ van de EO.

Tilburg is decor van deze zesdelige serie.”Dit is geen rampenserie, maar een serie over mensen die een ramp overkomt. Het gaat veel meer over hoe kom je uit zo’n rampgebied en wat ga je dan doen?” vertelt producent van de serie Ingmar Menning tegen de VPRO.

Tilburg Thuishaven

In de serie wordt Tilburg het crisiscentrum van de ramp. De minister-president stationeert zich in een advocatenkantoor. Dat Tilburg een prominente rol speelt in de serie is niet uit de lucht komen vallen. City Marketing Tilburg heeft gelobbyd bij de EO om de opnames van de serie naar Tilburg te halen, zoals ze dat destijds ook gedaan hebben bij BNN voor de serie Smeris. Verder heeft City Marketing de website www.Tilburgthuishaven.nl gelanceerd, waar ze meer uitleggen over het project. “We zijn trots dat Tilburg het decor van de serie is. We hebben voor de promotie van onze website in zes steden pallets met zandzakken neergezet met het adres van de website als een soort van guerrilla actie,” aldus Ben Smit van City Marketing Tilburg. De zandzakken werden geplaatst in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Vlissingen, Turnhout en Etten Leur.

Tilburg in de serie

In een filmpje op de website kun je zien dat ze verzorgingshuis Koningsvoorde aan de Generaal Smutslaan onder water gezet hebben voor de serie. In de eerste aflevering, afgelopen zaterdag, kwam Tilburg nog niet voor. Komende zaterdag zal Tilburg haar opwachting maken in de serie. Dus iedereen kijken zaterdag om 20:25 uur op NPO 1.