Nieuws

Let op! Dit artikel is al 631 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Wat betekent het coronavirus voor primair onderwijs in Tilburg?

Van het grootste deel van de coronapatiënten in Nederland is de bron bekend. De meeste patiënten zijn in Italië geweest, of hebben contact gehad met een bevestigde patiënt. Patiënten waarvan nog geen bronnen aan het licht komen of waarvan die nog onderzocht wordt, komt het merendeel uit Noord-Brabant of heeft een link met deze provincie.

Sinds vrijdag 6 maart adviseert het RIVM inwoners van Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis om de kans om ongemerkt het virus te verspreiden te verkleinen.

Wat betekent dit advies van het RIVM voor het primair onderwijs in Tilburg?

Alle schoolbesturen van het primair onderwijs in Tilburg volgen de richtlijnen van het RIVM. Dit doen zij in samenspraak met de GGD en de gemeente. Dit betekent dat leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel en kinderen die last hebben van verkoudheid, hoesten of koorts zijn verzocht thuis te blijven. De ouders/verzorgers van de leerlingen is gevraagd gehoor te geven aan deze oproep en de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus te volgen. Alle schoolbesturen doen hun uiterste best om te voorkomen dat scholen de deuren moeten sluiten. Deze situatie kan per school verschillend zijn. Op het moment dat dit zich voordoet, zal de betreffende school dit zo spoedig mogelijk communiceren. Men volgt de ontwikkelingen op de voet zodat men adequaat kan reageren op een voorliggend vraagstuk.

Reageer op dit bericht