Wat wordt ‘t Schonste Stròtje van Tilburg 2015?

't schonste stròtje

Kartrekkers van meer dan 40 straten, pleinen, flats en zorgcentra hebben zich ingeschreven voor de verkiezing van ‘t Schonste Stròtje van Tilburg 2015. Het doel is om Tilburg fleuriger en groener te maken. De deelnemers zijn al vanaf het voorjaar aan de slag met allerlei acties om hun omgeving te vergroenen, te verfraaien en op te fleuren.

Stichting OpGroeneVoet organiseert de verkiezing/wedstrijd dit jaar voor de eerste keer. “Als Tilburg de handen ineenslaat, maken we onze stad samen nóg mooier.”

Ook de gemeente wil graag haar steentje bijdragen aan dit mooie initiatief. Meer dan één steentje zelfs, want sinds april hebben zij al bijna 100 geveltuintjes aangelegd. Verder staan er diverse Plukfietsen op verschillende plekken in de stad, nieuwe struiken en (zonne)bloemen zijn geplant, boomtuintjes zijn ingezaaid en allerlei creatievelingen gingen op andere manieren aan de slag.

Verder worden er verschillende buurtfeesten georganiseerd en zo genieten buren nu al samen van het resultaat van hun inspanningen. Niet alleen qua stedelijke vergroening, maar vooral op het gebied van sociale cohesie, gezelligheid en elkaar (beter) leren kennen.

Tijdens de Nationale Burendag, op 26 september, zal er een feestelijke huifkar de ‘Schonste Route van Tilburg 2015’ rijden langs de 10 laatste kanshebbers.

't schonste stròtje
Een klein voorbeeld van hoe de Goudenregenstraat aan het opbloeien is

Laat je stem horen

De foto’s van de 18 kanshebbers zijn nu al te zien via deze fotopagina op Facebook. Heb je je favoriet gekozen? Dan kun je van 4 tot en met 20 september stemmen op je favoriete Stròtje via de website van ‘t Schonste Stròtje van Tilburg. Het straatverhaal of de metamorfose met de meeste publieksstemmen wint een geldprijs van 250,- voor hun buuractiviteit.

Ook zal er professionele jury een winnaar kiezen. Deze wannaar kan rekenen op een door Capi Europe geschonken prijs met mooie, passende én gevulde bloembakken die de omgeving nóg meer zullen verfraaien.

Landelijke waardering

Dat het burgerinitiatief ook landelijk gewaardeerd wordt, blijkt uit het feit dat OpGroeneVoet een Gouden Zwaluw uitgereikt kreeg door de Vereniging voor Nederlands Cultuurlandschap als beste initiatief voor stedelijke vergroening.

Voldoende redenen om ‘t Schonste Stròtje van Tilburg 2016’ nog grootser aan te pakken en nog meer Tilburgers op te roepen mee te doen. Inschrijven kan weer vanaf december.

Kijk voor meer info op de website of Facebookpagina van ’t Schonste Stròtje van Tilburg en laat je stem horen!