Nieuws

Let op! Dit artikel is al 182 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Wat zijn de verschillen tussen verschillende internetabonnementen in Tilburg

Had je twintig jaar geleden keus uit slechts enkele internetaanbieders, tegenwoordig zijn er tientallen providers waar je klant kunt worden. Bovendien zijn er veel abonnementsvormen. Dit maakt het zoeken naar de beste deal er niet eenvoudiger op. Gelukkig wordt het vergelijken van de mogelijkheden ons gemakkelijk gemaakt. De website internetvergelijken.nl heeft alle providers op een rij gezet en toont direct de tarieven bij het pakket van je keuze.

Bijdrage van en geschreven door: Lequal

Drie keuzes

Als inwoner van Tilburg zit je eigenlijk in een bevoorrechte positie. Lang niet overal in Nederland is een glasvezelnetwerk al beschikbaar. In Tilburg is dat wel het geval, al is nog niet elke woning aangesloten. Dat is slechts een kwestie van tijd, want in de komende vijf à zes jaar moet iedereen in de stad gebruik kunnen maken van dit supersnelle netwerk. Met internet via glasvezel kunnen de hoogste snelheden worden bereikt. Het kabelnetwerk is een goede tweede, DSL komt op de derde plaats waar het snelheid betreft. Dat wil overigens niet zeggen dat DSL traag is, hoor. Bij een gemiddeld verbruik in een doorsnee huishouden zul je ook bij DSL een snelle verbinding hebben die aan al je eisen voldoet. Je kunt dus in Tilburg de meest uitgebreide vergelijking maken die mogelijk is, als jouw adres inmiddels op het glasvezelnetwerk is aangesloten.

Combinatiepakketten

De snelheid waarmee data getransporteerd kan worden, is een bepalende factor voor de prijs van het internetabonnement. Daar valt iets voor te zeggen, want als je heel veel data over het netwerk verstuurt, neem je meer capaciteit van dat netwerk in beslag. Die snelheid wordt uitgedrukt in megabit (Mb) per seconde. Verwar Mb overigens niet met MB (megabyte) want dat zijn twee verschillende eenheden. Eén MB bestaat uit acht Mb. Maar los van de snelheid spelen meer zaken een rol bij de prijs voor je internetabonnement. Je kunt namelijk vaak kiezen voor een combinatiepakket van internet, tv en bellen. Dat is over het algemeen voordeliger dan deze drie diensten los van elkaar af te nemen. Bovendien is goedkoop internet ook afhankelijk van de vraag welke extra’s je erbij krijgt. Je hebt prijsvechters die je uitsluitend voorzien van een aansluiting, zonder al te veel poespas. Er zijn ook premiumaanbieders, die een zeer hoge servicegraad kennen en diverse standaard extra’s bij het abonnement doen. Je betaalt daar natuurlijk in feite wel voor, want de tarieven van deze premiumaanbieders liggen meestal wat hoger