Water drinken in Tilburg tijdens Nationale Kraanwaterdag: check hier de openbare tappunten voor lekker ‘gemeentepils’

Nationale Kraanwaterdag

Wist je dat het kraanwater in Tilburg in 2019 is verkozen tot beste kraanwater van Nederland? Bij dezen. De gemeente vindt het dan ook belangrijk dat je overal het lekkerste ‘gemeentepils’ van Nederland kunt drinken en plaatst daarom steeds vaker openbare tappunten in de stad. Inmiddels zijn er ruim 25 geplaatst en staan er nog tientallen klaar om geplaatst te worden. Op woensdag 22 september is het Nationale Kraanwaterdag. Een goede reden om een leuk water gerelateerd prijsje weg te geven en je te laten zien waar de watertappunten te vinden zijn. Lees snel verder. 

De watertappunten

Met het plaatsen van de watertappunten wil de gemeente Tilburg samen met Join the Pipe, JOGG Tilburg en Brabant Water mogelijk maken dat iedereen, altijd en overal water kan drinken. De waterpunten staan bijvoorbeeld op scholen, in wijkcentra, bij sportveldjes en op openbare plekken waar doorgaans veel mensen komen. Ook zijn deze tappunten een stimulans om minder (plastig) flesjes water te kopen, maar je eigen bidon of fles te vullen met kraanwater. Zo draag je ook nog eens je steentje bij aan een duurzamere stad.

Benieuwd waar je allemaal openbare watertappunten kunt vinden? Check dan deze website. Zo weet je precies waar je in de stad lekker drinkwater kunt scoren. Bijvoorbeeld tijdens je rondje hardlopen, fietstocht door de stad of als je lekker aan het wandelen bent.

Win een echte Tilburg karaf op Nationale Kraanwaterdag

Om het drinken van kraanwater te promoten, geven we in samenwerking met gemeente Tilburg de enige echte Tilburg karaf van Ollie’s Brandstore weg: zo kun je altijd het lekkerste kraanwater van Nederland koud hebben staan in je koelkast zonder dat er plastic flessen aan te pas komen. Wil je kans maken op deze karaf? Laat dan even je gegevens achter via onderstaand formulier.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.