Nieuws

high lane tilburg
Let op! Dit artikel is al 172 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Wederom nieuwe hoogbouw in het centrum: bouw woontoren High Lane start na de zomer

Vanaf 2023 is het centrum van Tilburg 152 betaalbare huurwoningen rijker. In opdracht van TBV Wonen start Van de Ven Bouw en Ontwikkeling namelijk in september met de bouw van een nieuwe woontoren: High Lane. Lees snel verder. 

High Lane is een prachtige toevoeging aan de ontwikkelingen in het centrum van Tilburg. De ligging van de nieuwe woontoren is perfect. Zo heb je het Spoorpark om de hoek en ligt het Centraal Station op steenworp afstand.

Directeur-bestuurder Paul Kouijzer: “De de onherroepelijke omgevingsvergunning is de weg vrij voor de bouw van 152 broodnodige woningen voor met name jonge woningzoekenden op een toplocatie.” Ook wethouder Bas van der Pol van ruimtelijke ordening is positief. “Ik ben blij om te zien dat we met High Lane een volgende stap kunnen maken in de Spoorzone als stedelijk woonmilieu. Een mooie ontwikkeling, goede mix en zorgvuldig ontworpen. De rand van het Spoorpark komt hiermee nog meer tot leven.”

Prominente plek in de Tilburgse skyline

High Lane kijkt uit op het populaire Spoorpark. Ze refereert aan het High Lane park in New York. De nieuwbouw is een combinatie van een woontoren van 23 verdiepingen langs het spoor en een bouwdeel van 6 woonlagen langs de kruising van de Hart van Brabantlaan en St. Ceciliastraat. High Lane krijgt met zijn zeventig meter hoogte een prominente plek in de Tilburgse skyline.

“Het was een lang en intensief traject, dat we met zijn allen hebben doorlopen, maar door de positieve grondhouding van partijen en de wil om hier een mooi, functioneel en betaalbaar ontwerp te maken, zijn we als ontwikkelende bouwer trots op het eindresultaat. De gezamenlijke inzet van gemeente Tilburg, TBV Wonen en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV heeft een mooi ontwerp opgeleverd. Het ontwerp straalt kwaliteit uit en dat past bij de beoogde doelgroepen,” vertelt Jark Schepens, directeur van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV.

Verschillende appartementen

De ontwikkeling is een samenwerking van gemeente Tilburg, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (een VolkerWessels onderneming) en TBV Wonen. De gemeente draagt, vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’, door middel van een financiële bijdrage bij aan de totstandkoming van het project.

In totaal komen er in High Lane 152 sociale huurwoningen, waarvan 98 betaalbare woningen met recht op huurtoeslag. De grootte van de appartementen varieert van 50 tot 80 m2. High Lane richt zich op jongeren, studenten, starters en huishoppers. Daarnaast worden woningen gereserveerd voor bijzondere doelgroepen. Voor mensen die zelfstandig wonen, maar nog wel wat begeleiding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project? Check van deze website.