Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1744 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Weekend Uittips Tilburg: Pinksterweekend

Heerlijk Tilburg, het weer lijkt goed te worden, er is van alles te doen en we hebben een extra lang weekend. Tijd om de leukste evenementen van dit weekend voor je op een rijtje gezet. Dat hebben we deze week dan ook weer gedaan. Lees snel verder voor de Pinkstereditie van Weekend Uittips Tilburg van 22, 23, 24 en 25 mei 2015. 

Tilburg Hap Stap Festival

De lekkerste wijnen, ijskoude biertjes, heerlijkste gerechten en allerleukste acts. Spreekt dit je aan? Dan ben jij dit weekend in de Interpolistuin te vinden. Het Tilburg Hap Stap Festival 2015 vindt dit weekend plaats. Vier dagen drink-, hap- en stapplezier. Op vrijdag is de grootste VrijMiBo van Tilburg, een aanrader gezien de succesvolle editie van het vorige jaar. Bekijk ook eens de gerechten die je kunt proeven, het entertainmentprogramma en de openingstijden.

MeiMarkt

De leukste rommelmarkt van Nederland, de MeiMarkt, is dit weekend traditiegetrouw terug in de binnenstad van Tilburg. Zaterdagavond start de enige particulier georganiseerde nachtelijke rommelmarkt in het centrum. Tussen zaterdagavond 22:00 uur en zondagmiddag 17:00 kun je de ruim 750 kramen afstruinen. Op zondag staat de kindermèrt op de Heuvel met ruim 90 kinderplaatsen. Natuurlijk wordt er ook voor entertainment gezorgd en zijn er verschillende pre- en afterparty’s van de MeiMarkt. Lees hier meer.

G-voetbalweekend

Het seizoen van Willem II zit er dan wel op maar ook aankomend weekend kunnen voetballiefhebbers zich uitstekend vermaken. Het G-voetbalweekend vindt plaats op het terrein van Amarant aan de Bredaseweg. Van vrijdag 22 t/m zondag 24 mei barst de strijd tussen ruim 500 voetballers los. Er zijn een hoop prominenten aanwezig om er een echt voetbalfestijn van te maken. Zo zijn John de Wolf, Nelson de Kok, Raymond Victoria en Prins Robert d’n Irste aanwezig. Lees verder voor het complete programma.

Buiten bovenstaande grote evenementen heeft Tilburg dit pinksterweekend nog veel meer te bieden. Zie hieronder de leukste evenementen per dag van dit verlengde weekend.

Vrijdag

Vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland: Beerpong. Dit spel, vooral populair onder studenten en jongeren, wordt veel gespeeld in Nederland. Alle Beerpong liefhebbers opgelet! Aanstaande vrijdag organiseert Poolcentrum 4 friends een leuk Beerpong toernooi.

Een concert bijwonen in een creatieve omgeving? Vrijdag is er een concert van Mathijs Leeuwis in het atelier van Ceciel van der Weide. Eerder won Mathijs Leeuwis de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en stond hij op Lowlands, Zwarte Cross en Noorderzon. Een leuke muzikale start van je weekend!

Ook dit weekend is er weer een mooi feestje in Club Smederij. De Gin Gin bestaat drie jaar en dat moet gevierd worden. Met Steven De Peven, Dangut Banget, Eaglemen en Ben Penn gaan de voetbal van de vloer. Begin je weekend met een lekker drankje, fijne muziek en goede danspasjes.

Zaterdag

Buiten het G-voetbalweekend is er nog veel meer te beleven voor sportliefhebbers in de regio Tilburg. De Driedaagse van Tilburg wordt dit weekend georganiseerd door A.V. Atilla. De vereniging staat volledig in het teken van baanatletiek op Nationaal niveau. Het beloven topwedstrijden te worden. Check hier het volledige programma.

Taekwondo, tai chi, tafeltennis, nordic walking, zumba, sportief dansen, lasergamen, American football en meer. Zaterdag staat het Daniel de Brouwerpark in het teken van de Ontdek en Doe Meedag. Je kunt meedoen aan verschillende clinics en deelname is gratis. Klinkt dit interessant? Klik dan hier.

Groove Connexxion is dit weekend terug in Tilburg. In MIDI Tilburg gaan Maurice Delgado, Brother in the Booth, Paul (Kitsch), Marvin en Miss Bunty er een feestje van maken. De line-up staat als een huis en de aankleding wordt verzorgd door First Impression. Al met al goede vooruitzichten op een super tof feest.Onze tip: vergeet je oordoppen niet!

Zondag

Lekker buiten de deur eten met Pinksteren? Van der Valk heeft een heerlijke Pinksterbrunch voor de hele familie voorbereid. Uitgebreide buffetten, overheerlijke warme- en koude gerechten en nog veel meer. Voor €35,- per persoon geniet je hiervan en zijn de dranken inbegrepen.

Tussen 10:00 – 14:00 uur kun je terecht in de Veemarktstraat voor de jaarlijkse braderie van Vincentshop tijdens het Pinksterweekend. Een leuke aanvulling op de MeiMarkt. Van serviezen tot kitch en van LP’s tot linnengoed.

Harpiste en muzikale duizendpoot Miriam Overlach treedt zondag op in museum de Pont. Ze werkt onder andere als solist en kamermusicus in orkesten en ensembles. Een leuke aanvulling op je museumbezoek.

In de Cul de Sac kun je zondag terecht voor Tilburgs dichttalent. Verschillende dichters nemen het tegen elkaar op en zullen hun gedichten voordragen aan de vakjury. Zin in een zondagmiddag borrel in een mooi café op de Korte Heuvel met verschillende dichters als entertainment? Bekijk dan hier het programma.

Maandag

Theaters Tilburg staat maandag in het teken van het Peuterfestival met verschillende voorstellingen en activiteiten. Dirk Scheele op de boerderij, Pim & Pom, Wie komt er in mijn huisje van Ellen Smets, Zzzoef van Lindai Boogerman en meer. Leuk uitje voor jonge gezinnen!

Verschillende koren strijken aanstaande maandag in Oisterwijk neer voor het Oisterwijks Smartlappenfestival aan het Lindeplein. De toegang is gratis het het festival duurt van 14:00 – 17:00 uur.

Tijdens Pinksteren boodschappen doen? Let dan eventjes op! Er gelden aangepaste openingstijden. Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

Nieuwsbrief

Wil jij elke week de beste weekend uittips van Tilburg in je mailbox ontvangen? Meld je dan even aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op dit bericht