Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1567 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Weekend Uittips Tilburg

Heb je vrij dit weekend? Ik hoop het voor je. Er is namelijk zo veel tofs te doen dit weekend. Smaak Karavaan, Drakenboot Festival, Boeken rond ’t Paleis, Tilburgse Terrarium dagen. En dat is nog lang niet alles. Lees hier de Weekend Uittips Tilburg van vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2014.

Smaak Karavaan

Dit weekend kun je je buikje rond eten tijdens Smaak Karavaan in de Spoorzone. Op dit kakelverse festival staan 12 mobiele keukens waar je vers bereide gerechten kunt bestellen. Bakbrommers, stomende campers, gezonde vreetschuren op wielen, rollende BBQ’s, keukenprinsen en –prinsessen no wheels vormen dit weekend het grootste openluchtrestaurant van Tilburg.

Wat je er kunt eten? Wat dacht je van kreeft, varken aan het spit, een groot exotische gehaktbal met een cupcake na? En wat nog eens extra fijn is: het evenement is helemaal gratis! Het begint vrijdag om 18.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Op zaterdag is het openluchtrestaurant geopend tussen 14.00 uur en 22.30 uur, zondag tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Bekijk ook eens het muzikale programma, dat is ook zeker de moeite waard!

Drakenboot Festival

Zondag wordt er flink gestreden in de Piushaven. Twintig teams zullen in het water, in een echte drakenboot tegen elkaar roeien. Zondag is het namelijk weer tijd voor het Drakenboot Festival! Voor de derde keer wordt dit roeispektakel georganiseerd. Horecaondernemers van de Piushaven zorgen voor eten en drinken en dit allemaal in Chinese sfeer. Wil jij mee roeien met jouw team/ vriendengroep/ familie? Er zijn nog boten beschikbaar! Je hebt boten voor 9 of 17 personen. Aanmelden kan hier. Het evenement is gratis toegankelijk, begint om 12.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Meer informatie vind je op de website van het Drakenboot Festival.

Opening Ibiza Tilburg  

Dit weekend opent een nieuwe club haar deuren in Tilburg: Ibiza. Een trendy zaak waar je heerlijke cocktails, fingerfood en kleine gerechten kunt bestellen. Geheel in het thema, Ibiza, wordt er relaxte muziek gedraaid. Vrijdag kun je al kennis maken tussen 21.00 uur en 04.00 uur. Zaterdag barst het feest echt los. Tijdens het openingsfeest met DJ’s, gratis hapjes en blije mensen kun jij een beetje op vakantie in Tilburg. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan bij Ibiza Tilburg. Je vindt de nieuwe zaak aan de Heuvelring 220.

Boeken rond ’t Paleis

Ben je een echte boekenwurm? Ben je op zoek naar een bijzonder exemplaar? Dan moet je zondag zeker naar Boeken rond ’t Paleis. Tussen 10 en 17 uur staan daar zo’n 300 kraampjes met tweedehands boeken. Literaire hoogstandjes, zoete romans, kookboeken, biografieën, kinderboeken, thrillers. Maakt niet uit wat jij zoekt, grote kans dat je het zondag tegen komt tijdens deze boekenmarkt aan het Willemsplein. Zowel officiële als particulieren boekenverkopers bieden hun boeken aan.

Drijf In Film

Op de laatste vrijdag van augustus wordt de laatste editie van Drijf In Film gehouden in de Piushaven. Neem je kleedje, stoeltje of luchtbed mee en kijk gratis naar de Belgische film De Helaasheid der Dingen. De film begint om 22.00 uur. Een zitplaatsje huren in het water op een bootje kan ook. Dit kost je €9,50 per persoon. Vind meer over Drijf In Film in onze agenda.

Blaak 35 jaar

De Blaak bestaat 35 jaar! Dit weekend wordt dat dan ook groots gevierd. Vrijdag en zaterdag worden feestelijke dagen voor de bewoners van de Tilburgse wijk. Tijdens ‘the Blaak’s got talent’ krijgen jongeren vrijdag de kans hun talent te laten zien. Zingen, dansen, jongleren, jodelen. Het is maar net waar je goed in bent. Wil je meedoen? Inschrijven kan hier. De talentenjacht begint om 17.30 uur. Om 20.30 uur begint er een filmavond speciaal voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud, maar eigenlijk is iedereen welkom! Welke film is nog een verrassing.

Zaterdag is het sport en speldag. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kun je met de hele familie mee doen.’s Middags kun je meedoen aan Heel de Blaak bakt. Baktalenten strijden in de middag ter plekke voor de winst. Meedoen aan de wedstrijd kan, meld je hier aan. ’s Avonds wordt de verjaardag van de Blaak gevierd met een feestavond. Vanaf 20.30 uur kun je dansen op DJ Kevin en de Jan van Bursselband. Kaartjes voor dit feest kosten €5,00 en zijn te koop bij Primera in Winkelcentrum de Blaak. Voor meer informatie, bekijk hier het programma van Blaak 35.

Opening HC Tilburg 

Hockeyclub Tilburg heeft sinds enkele maanden een nieuw clubhuis. Het clubhuis aan de Bredaseweg is al even in gebruik. Toch is deze plek nog steeds niet officieel geopend! Nou, daar is het dit weekend tijd voor. Zaterdag en zondag wordt de opening groots en feestelijk gevierd. Zaterdag spelen Dames 1 tegen de Dargons en wordt er geborreld en gefeest. Zondag staat in het teken van de jongste jeugd en jongeren. Bekijk het agenda-item van HC Tilburg voor meer informatie.

Tough Safari Run

Altijd al eens willen sluipen en sprinten als een jachtluipaard? Of klimmen en slingeren als een aap? Zaterdag kan dat hoor. Dan kun je namelijk meedoen aan de Tough Safari bij de Beekse Bergen. Deze hardloopwedstrijd met hindernissen bestaat uit een parcours van 8 of 16 kilometer. Je moet rennen, kruipen en klimmen, dwars door alle parken van de Beekse Bergen. En ja, ook door het Safaripark! Wil je meedoen? Deelnemen kost €50,00. Kinderen tot 13 jaar betalen €10,00. Inschrijven voor de Tough Safari kan hier.

Tilburgse Terrarium Dagen

Ben je niet bang voor een harige vogelspin? Vind je oog in oog staan met een wandelende tak helemaal geweldig en heb je de halve woonkamer vol liggen met anaconda’s? Ga dan zeker naar de Tilburgse Terrarium Dagen bij De Oliemeulen. Ruim 1500 vierkante meter aan overdekt parkeerterrein staat vol met standhouders van diverse reptielenverenigingen. Je kunt vragen stellen, informatie krijgen en natuurlijk kun je er planten, reptielen, amfibieën, insecten, geleedpotigen en terrariumproducten kopen. Wil je gaan? Dat kan al voor €7,50. Daarvoor kun je ook meteen dierenpark De Oliemeulen in. De Tilburgse Terrarium Dagen zijn zaterdag en zondag open tussen 10.00 en 17.00 uur.

Café Theater Festival Tilburg

Café Joris heeft een neus voor talent. Met het regelmatig terugkerende Open Podium, Café Theater en You Tube Music Café biedt Café Joris een plaats voor nieuw en jong talent. Dit weekend vindt er in datzelfde café het Café Theater Festival Tilburg plaats. In de line-up staan onder andere Troeba Trio, De Landrotten, De Uitbaters, Lana’s Huisje, Markering Onbreekt en Kristel. Bekijk hier het volledige programma van Café Joris .

 

Datenight bij Euroscoop 

Ben je vrijgezel? En ben je ook op zoeken? Mocht je ook nog van films houden, dan heeft Euroscoop de perfecte avond voor je gepland. Vrijdag 29 augustus kun je naar Date Night met de film Life & Crime in de bioscoop in Stappegoor. Meld je van te voren aan, dan wordt er namelijk een date voor je geregeld die bij je past. Aanmelden kan bij Date Fest. Mocht je na de film geen genoeg krijgen van je date, ga dan nog even lekker samen dansen bij T-Kwadraat. Het avondje uit kost je €20,00.

Er is echt veel meer

Dit weekend is echt afgeladen vol. Er is zo veel tofs te doen in Tilburg op 29, 30 en 31 augustus 2014. Bekijk daarom ook eens de agenda van Tilburg.com. Daar staan nog veel meer agenda-items in. Heb je zelf nog tips? Laat ze dan vooral achter in de reacties. Wil je wekelijks de beste tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Tilburg.com.   Geniet van je weekend!

Reageer op dit bericht