Nieuws

weekend uittips
Let op! Dit artikel is al 1499 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Weekend uittips XXL kersteditie: dit mag je niet missen in Tilburg

Met een beetje geluk heb je dit weekend lekker vier dagen vrij. En als het weekend XXL is, vraagt dat natuurlijk om een weekend uittips XXL versie. Want tussen de kerstdiner en familieverplichtingen in, is er namelijk genoeg leuks te doen in Tilburg! We zetten een aantal hoogtepunten voor je op een rij van vrijdag 22 december tot en met dinsdag 26 december 2017.

Hele weekend

Boodschappen doen

Moet je boodschappen doen voor en tijdens de feestdagen? Check dan hier even de openingstijden van alle supermarkten in Tilburg. Wij hebben ze voor je gecheckt.

Winter in Tilburg

Warme glühwein, gezellige kraampjes, foodtrucks, muziek en duizenden lampjes. Naast de kermisattracties in de Tilburgse binnenstad strijkt er dit weekend ook een bohemian kerstmarkt neer.

Weird Winter Wonderland

Mocht je er even tussenuit willen met je kinderen? Ga dan langs het Weird Winter Wonderland bij dierenpark de Oliemeulen. Hier zijn tijdens de kerstvakantie speurtochten, voederdemonstraties en meer.

Vrijdag 22 december 2017

Extra koopavond

Wel zo handig voor de feestdagen, een extra koopavond op vrijdag in de Tilburgse binnenstad. De winkels zijn op deze avond geopend tot 21.00 uur. Andere winkelcentra waar het vrijdag ook koopavond is tot 20.00 uur: Winkelcentrum Heyhoef, Wagnerplein en Westermarkt.

VrijMiBo op de Korte Heuvel

Op de Korte Heuvel begint de Kerstvakantie goed: namelijk met een grote vrijdagmiddagborrel. Trek je foute kersttrui aan en neem je collega’s, vrienden en familie mee!

Grote Bolle Kerstfeest

Wat doe je op de eerste vrijdagavond van je kerstvakantie? Foute kersthits zingen in Café Bolle! Kom je in glitterpak of foute kersttrui en zing de sterren van de hemel.

Kerstfeestjes in Tilburg

Eigenlijk is deze vrijdagavond dé perfecte stapavond. Door heel Tilburg worden de fijnste pre-kerstfeestjes gegeven. Check even deze toppers: Koen Kardashian bij Philip, Swingebijdingeding in de Hall of Fame, Beastie Boys (undercover) bij Little Devil, Popcorn in Kaffee Lambiek of Joey Daniel in PKHS.

Nacht van de Kunsten

Op vrijdagavond openen de studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten de Nacht van de Kunsten. Drie dagen lang laten studenten van achttien academies hun talent zien in het FHK-gebouw en in Theaters Tilburg.

Zaterdag 23 december 2017

Theo Maassen in Cinecitta

Dat hij meer kan dan goede grappen vertellen, bewijst Theo Maassen met zijn regiedebuut Billy. Cinecitta organiseert een voorpremière van deze film en de regisseur beantwoordt na afloop vragen.

Kerstdiner van Resto-013

Het sociale buurtrestaurant Resto-013 organiseert een hartverwarmend kerstdiner in MFA de Poorten. In plaats van het drie-gangenmenu worden vier gangen geserveerd. En dat voor maximaal tien euro.

Openingsavond Stranger than Paranoia

Het is tijd voor het bekende jazzfestival in Paradox: de vijfentwintigste editie alweer! Op de openingsavond van het improvisatiefestival komen onder meer OttoMani, Paul van Kemenade en het Brabants Jazz Orkest.

Rawtatouille in de Spoorzone

Heerlijke funk, afrobeat, boogie, soul, disco, elektronica en alles daartussen. RAW houdt weer een heerlijk dansavondje waar nog gedraaid wordt op vinyl.

Keezus Christus’ Heilige Nacht bij Gin Fizz

Niet alleen de gemiddelde Katholiek wordt blij van deze avond in hogere sferen! Gin Fizz laat alles horen uit de disco-bijbel. Ze beloven heerlijke hitjes en foute classics!

Dave Roelvink in Epic

Mocht je de heer Roelvink nu eens in levende lijve willen bewonderen? Ga dan even langs Epic, daar komt hij op veler verzoek nog een keer terug om te draaien. Entree is 16+ en de entree €7,50.

Zondag 24 december 2017

Koopzondagen in Tilburg

Laatste dag voor je kerstinkopen! Gelukkig zijn de winkels in de Tilburgse binnenstad geopend. Ook fijn: het is koopzondag in Winkelcentrum Heyhoef, Wagnerplein, Westermarkt en Aabe-fabriek.

RAWesome Christmas Fair

Nog een kans om op het laatste moment kerstcadeaus in te slaan! Diverse (kleine) Tilburgse ondernemers en creatievelingen presenteren hun leukste koopwaar in de Spoorzone.

Hansel and Gretel in Pathé

Live en in HD vertoont Pathé Tilburg de beroemde operavoorstelling van The Metropolitan Opera: Hansel and Gretel. Met het perfecte beeld en kwaliteit lijkt het net of je erbij bent in New York.

Kerstavond bij Café Philip

Je kunt natuurlijk thuis gaan zitten op Kerstavond, of je gaat gewoon keihard op stap! Café Philip weet er weer een feestje van te maken met Rugged presents Donuts. De toegang is gratis en ja je leest het goed: er wordt gezorgd voor donuts.

FIXmass Eve

Oké vooruit, alleen al om de naam in dit overzicht. De ondergrondse club aan het Pieter Vreedeplein belooft er een dikke party van te maken met SBMG, Sam Blans, The Dope Boyz, Offwhite, Marlon Galvao & April Grey.

Eerste Kerstdag – maandag 25 december 2017

Antiekmarkt in de Koepelhal

Op Eerste en Tweede Kerstdag kun je gaan rondsnuffelen in de Koepelhal. Daar wordt namelijk op beide dagen een antiekmarkt georganiseerd tussen 09.00 en 16.30 uur. De entree is €6.

Bora Bora Christmas Edition

Volgens de organisatie van Bora Bora zorgen DJ Francois, Pedro & JJ in Heuvel Gallery voor een onvergetelijke avond.

Roze ‘winter’ Maandag in de Lollipop

Als het kermis in Tilburg is, dan is er natuurlijk ook een Roze Maandag. Daarom organiseert de Lollipop een wintereditie van het heerlijke Tilburgse feestje.

Tweede Kerstdag – dinsdag 26 december 2017

In de kerstsfeer bij Grotto

Een traditie waar menig Tilburger op af komt: het kerstvuur bij Grotto. Verwacht marshmallows, glaasjes glühwein en optredens van Popkoor AkoorT. Perfect om te combineren met een boswandeling!

Soepel by Desperados in Studio

Tweede Kerstdag is natuurlijk dé stapavond van je kerstvakantie. Na drie uitverkochte editie zorgt Studio ook dit jaar weer voor een Soepel feestje. Met een Desperados in je hand kun je in het café aan de Korte Heuvel de kilootjes er weer direct vanaf schuren.

Gaande x BUG A BOO in 013

Yesss, nog zo’n fijn feestje! In twee area’s in Poppodium 013 stoken Gaande & Bugaboonie het vuurtje nóg verder op. Houd je van hiphop, bass, future en R&B? Dan moet je hier zeker bijzijn!

Xmas swing bij Miss Bien Chanternel

Bij het danscafé aan het einde van de Korte Heuvel worden de kilootjes er weer vanaf gedanst. De DJ begint al om 21.00 uur en de entree is helemaal gratis.

Houtje Touwtje bij Gin Fizz

De heren van Houtje Touwtje sluiten de kerst in gepaste stijl af. Verwacht een avond met house, tech-house en techno waarbij je perfect kunt uitbuiken.

Draaimolen Christmas Special in Dudok

De kaartjes zijn al uitverkocht en dat zegt eigenlijk al wel genoeg: dit is een feestje waar je bij moet zijn. Dus houd Ticketswap in de gaten!

Charlene & Friends in Bet Kolen

En nu even andere koek: Charlene komt naar Bet Kolen en neemt haar vrienden mee. Dat belooft een avond met flink meeblèren aan de Broekhovenseweg.

Jingle Beatz bij Lollipop

Lekkere muziek, heerlijke drankjes en gratis entree. Wil je even lekker uit je plaat na het kerstdiner? Ga dan even langs bij Lollipop, feestjes gegarandeerd!

Tweede Kerstdag bij Café Brandpunt

Zo, die kerstdagen zijn al duur genoeg. Daarom krijg je bij Brandpunt vanavond 35% korting op bier, fris en wijn. Dat betekent €1,60 voor een biertje!

Heb je nog tips?

Zijn wij jouw perfecte uittips vergeten? Help je medemens en laat het achter in de reacties! Wil je weten wat er nog meer te doen is? Check ook eens de uitagenda van Tilburg.com.

Reageer op dit bericht