Nieuws

online escaperoom
Let op! Dit artikel is al 116 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Wegens succes lanceren Locks & Keys en Makingtomorrow tweede online escaperoom

Een aantal weken geleden lanceerden de heren van Locks & Keys en Makingtomorrow wegens de uitbraak van het coronavirus een online escaperoom. Immers: alle escaperooms moesten hun deuren sluiten. De online escaperoom bleek een succes en daarom hebben de ontwikkelaars een tweede online escaperoom ontwikkeld die iedereen thuis kan spelen. 

De eerste online escaperoom was gratis te spelen. Gebruikers konden wel een vrijblijvende donatie doen. Doordat de inkomsten van ondernemers in de branche van escaperooms volledig zijn weggevallen, hebben de makers ervoor gekozen om voor de tweede online escaperoom wel een bedrag te vragen.

Nieuwe escaperoom: The Rewind

Er is dag en nacht gewerkt aan de tweede online escaperoom zodat deze in de meivakantie gespeeld kan worden. In deze online escaperoom voor thuis maak je kennis met een aantal arcade games, waardoor het ook leuk is om het samen met kinderen te spelen. Omdat deze thuisgames op dit moment de enige inkomstenbronnen zijn van de ondernemers, is ervoor gekozen om hier wel een bedrag voor te vragen. Tijdens de quarantaine betaal je voor The Rewind €14,99 in plaats van €24,99.

De naam van de nieuwe escaperoom: The Rewind. De makers denken namelijk dat doordat iedereen nu thuis moet blijven, veel mensen verlangen om weer even terug in de tijd te gaan. 2020 valt toch een beetje tegen en daarom ga terug in de tijd naar de jaren ’80. Door een verkeerde tijdsprong zit je opeens vast in een jaren ’80 villa. Door goed om je heen te kijken en verschillende puzzels op te lossen, weet jij misschien wel de gouden sleutel te vinden waarmee je terug kunt keren naar de toekomst.

De nieuwe online escaperoom is te spelen via deze website en duurt 180 minuten. Het enige wat je nodig hebt:

  • Laptop/PC met een internetverbinding
  • Papier en iets om mee te schrijven
  • Een schaar
  • Eventueel een printer om de opdrachten uit te printen (leuker voor de beleving)

Reageer op dit bericht