Nieuws

WeHelpen
Let op! Dit artikel is al 216 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Start ‘WeHelpen’ ontmoetingspunten in Theresia, Loven en Besterd

WeHelpen is er voor iedereen die een ander wil helpen of geholpen wil worden. Met het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond, vervoer naar het ziekenhuis, gezelschap houden en nog veel meer. Om de hulpvragen beter in beeld te krijgen, starten ContourdeTwern en Stichting Stads-tuin Theresia in Stadstuin Theresia en wijkcentrum Het Spoor met WeHelpen Ontmoetingspunten (WOP).

Laagdrempelige plek voor hulpvragers

Veel mensen, met name ouderen, vinden het moeilijk om hulp te vragen aan hun sociale omgeving, terwijl er best veel mensen zijn die graag hulp willen bieden. Zo ook in Theresia, Loven en Besterd. Doel van een WOP is om een laagdrempelige plek te maken waar men hulp kan vragen, een helper kan ontmoeten en informatie kan krijgen over WeHelpen. Het gaat hierbij dus om informele hulp, en niet om hulp bij het invullen van formulieren of advies.

WeHelpen

Via de website van WeHelpen kunnen Tilburgers hun hulp aanbieden én om hulp vragen. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd, maar ook niet geboden. ContourdeTwern werkt sinds 2015 (samen) met WeHelpen. In Tilburg zijn al vele mooie matches tot stand gekomen. Zo bezoekt Jacqueline elke dinsdagochtend de 89-jarige mevrouw Molenschot in haar appartement bij het lokale Servicecentrum Het Laar. Ze zet dan het ontbijt klaar en samen starten ze de dag. “Een praatje maken, koffie drinken, gezellig kletsen. Daar gaat het om. En het geeft ons allebei energie”, vertellen zij enthousiast.

Inlooptijden WOP

Het Ontmoetingspunt in de Stadstuin Theresia is vanaf 19 februari elke dinsdag tussen 11.00 en 12.30 uur (m.u.v. 26 februari en 26 maart) geopend. In Het Spoor kan men vanaf 22 februari elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht (m.u.v. 29 maart).

Reageer op dit bericht