Nieuws

wereldwinkel tilburg
Let op! Dit artikel is al 637 dagen oud en wellicht niet meer relevant

WereldWinkel Tilburg besteedt met diverse acties aandacht aan Fairtrade Week

Gemeente Tilburg is ook dit jaar weer uitgekozen tot Fairtrade Gemeente. Deze titel draagt onze stad al sinds 2013. WereldWinkel Tilburg vraagt in deze week meer aandacht voor eerlijke handel wereldwijd door het schenken van gratis, Fairtrade koffie en 20% korting op Fairtrade koffie en thee van het merk Café da Origem.

Fairtrade Week 2019

Van 4 t/m 12 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeente Tilburg en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten. Hoogtepunt van de week is de World Fair Trade Day op 11 mei aanstaande.

Fairtrade Gemeente

Tilburg is Fairtrade Gemeente sinds 31 januari 2013. Een werkgroep bestaande uit medewerkers van de gemeente Tilburg, Switch/ContourdeTwern, de Wereldwinkel en particulieren zet zich in voor meer Fairtrade in de stad. De gemeente Tilburg onderschrijft het belang van eerlijke handel en duurzaam werken en handelen in algemeen.

Eerlijke handel

WereldWinkel Tilburg is de Fairtrade winkel bij uitstek! Zo verkopen ze unieke cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit allerlei culturen en landen. Al deze producten zijn duurzaam geproduceerd. Ze zijn fairtrade, biologisch, ecologisch, gerecycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Zo weet je zeker dat je met jouw aankoop bijdraagt aan eerlijke handel en/of een schonere wereld.

Van 4 t/m 12 mei schenkt de WereldWinkel gratis Fairtrade koffie en kun je profiteren van 20% korting op deze koffie en bijbehorende thee van het merk Café da Origem. Voorafgaand aan World Fair Trade Day zendt Omroep Tilburg op 10 mei een interview met de WereldWinkel uit over de belangrijkheid van het kopen van Fairtrade producten en wat eerlijke handel nu precies inhoudt.

Reageer op dit bericht