Nieuws

Werk zoeken kan soms een tijdrovende klus zijn; hoe verhelp je dat?

Of je nou opzoek bent naar een vacature in Tilburg of elders in het land, er zijn altijd een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en moet regelen. Het zoeken van een nieuwe baan kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Er zijn namelijk een aantal dingen waardoor het vinden van een nieuwe baan, zo gedaan is. Ben je ook opzoek naar een nieuwe baan maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Dan zit je hier op de goede plek! Wij geven namelijk een aantal tips om dit te verhelpen.

Geschreven en bijdrage door Twenty Four Webvertising

Cv

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt als je gaat solliciteren is een goed cv. Er zijn zoveel mensen die dit niet op orde hebben, hierdoor wordt je sneller afgewezen en duurt het vinden van een baan nog langer. Veel bedrijven krijgen regelmatig cv’s toegestuurd. Wanneer je alleen al een spelfoutje erin hebt staan is de kans groot dat ze niet eens verder kijken. Zorg er dus voor dat je geen spelfouten in je cv hebt staan, zorg voor een duidelijke en nette opmaak en zet al je relevante werkervaring er in. Laat voordat je je cv opstuurt, iemand anders checken op fouten.

Sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief is net zo belangrijk als je cv. Net als bij het cv staan hier vaak een hoop fouten in. Let hier dus ook goed op. Probeer de brief zo persoonlijk mogelijk te maken en vertel aan het bedrijf waarom juist jij de perfecte kandidaat bent voor de functie.

LinkedIn

LinkedIn wordt veel gebruikt door recruiters. Zij zijn op zoek naar geschikte kandidaten voor een bepaalde functie. Wanneer je je LinkedIn profiel op orde hebt is de kans een stuk groter dat je benaderd wordt door een recruiter. Zorg er voor dat je profiel zo volledig mogelijk hebt ingevuld en voeg een professionele foto toe.

Vacature websites

Je gaat natuurlijk niet zitten wachten totdat iemand je benaderd via LinkedIn. Je zult zelf ook actief op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan. Hiervoor kun je gebruik maken van een vacature website. Veel bedrijven zijn hier op zoek naar nieuw personeel, dus dit is de perfecte plek om te solliciteren. Als je geen passende vacatures kunt vinden is het ook nog mogelijk om zelf naar bedrijven te zoeken en deze direct te benaderen.