Nieuws

Let op! Dit artikel is al 58 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Werkgever uitgelicht: doorgroeien van orderpicker tot leidinggevende bij het prachtige Rhenus Logistics aan de A58

Op zoek naar een mooi bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden dat zich wil versterken met een hoop nieuwe medewerk(st)ers? Rhenus Logistics is zo’n bedrijf. De logistieke werkgever die is gevestigd in het prachtige duurzame pand aan de A58 zoekt namelijk versterking op verschillende afdelingen. Wij laten je zien waarom Rhenus Logistics een superleuke werkgever is. Dit doen we aan de hand van de verhalen van de 30-jarige Weronika Maciaszek-Pawlik en 38-jarige jarige Kasia Graba. De twee dames kwamen beiden binnen als orderpicker en zijn inmiddels flink gegroeid qua functie.

Als je bij Rhenus binnenkomt, is het eerste wat opvalt de hoeveelheid licht in het gebouw. Dat is bij andere logistieke werkgevers weleens anders. Op iedere werkplek bij Rhenus Logistics zorgen ze voor veel daglicht en goede werkomstandigheden. Zo is het pand een tijd lang het duurzaamste logistieke gebouw van de wereld geweest. Het gebouw is geheel zelfvoorzienend en dat resulteert ook in goede werkomstandigheden. Het werkklimaat (de temperatuur en lichtinval) is namelijk in alle seizoenen van het jaar perfect.

Maar wat doen ze precies op deze schitterende locatie? Rhenus Logistics neemt op de locatie in Tilburg-Zuid de logistiek voor verschillende medische klanten en klanten in de high-tech sector uit handen. Ze ontvangen goederen, slaan ze op en als het nodig is zorgen ze dat deze producten weer gedistribueerd worden. Denk aan medische producten zoals hartkleppen en alles wat artsen nodig hebben bij operaties tot high-tech producten als onderdelen van robotstofzuigers. Over robots gesproken: bij Rhenus maken ze gebruik van een AutoStore. Dit is een gedeelte van het warehouse waar robots de producten opslaan en ook weer ophalen waar nodig. Ook heeft Rhenus Logistics een locatie op industrieterrein Kraaiven gevestigd. Hier verzorgen ze de e-commerce operatie voor een online webshop van voedsel en benodigdheden voor huisdieren.

‘Je bent hier geen barcode’

Uiteraard kun je bij Rhenus Logistics rekenen op markconforme arbeidsomstandigheden en vele extra’s. Daarnaast is  ook de werksfeer  goed. Kasia – die teamleider is in de AutoStore- vertelt: “Je bent hier geen barcode, maar een mens. Bij Rhenus kijken wij echt naar je persoonlijke situatie en vinden wij het belangrijk dat je het op je werk naar je zin hebt, maar ook privé lekker in je vel zit.”

Kasia kwam in 2007 van Polen naar Tilburg om in een vreemd land aan de slag te gaan. Inmiddels praat ze vloeiend Nederlands, is ze uitgegroeid tot leidinggevende en daar is ze helemaal mee in haar nopjes. “Wat je merkt bij Rhenus, is dat iedereen welkom is. Of je nu bepaalde opleidingen hebt of niet: je kunt hier alles aanleren. We hebben hele goede trainingen en dat zorgt ervoor dat ook mensen die niet de juiste diploma’s hebben hier aan de slag kunnen. Ook heb je veel kansen om door te groeien binnen het bedrijf als je jezelf laat zien.”

De vrolijke Kasia komt dagelijks met veel plezier naar haar werk om er samen met haar collega’s een fijne dag van te maken. Dat vindt ze ook erg belangrijk. “Ik zie mijn collega’s als mijn kinderen. En voor je kinderen ben je goed. Ik ben van mening dat als je goed bent voor de mensen om je heen en ze plezier hebben, ze hun werk ook beter uitvoeren.”

‘Rhenus zorgt voor stabiliteit’

Ook Weronika zit helemaal op haar plek bij Rhenus. Ze kwam zo’n vijf jaar geleden vanuit Polen naar Nederland. Ze startte als orderpicker en is inmiddels Continious Improvement Coördinator. Daarin is ze verantwoordelijk voor het continu verbeteren van processen in de organisatie, voor klanten en medewerkers. “Ik vind het leuk om met mensen te werken, problemen op te lossen en mensen te coachen. Dit wordt perfect gecombineerd in deze functie.” Maar voordat Weronika op deze functie werd aangenomen, werkte ze ook nog een tijdje op de customer service afdeling. “Wat ik zo fijn vind aan Rhenus, is dat de organisatie veel kansen biedt voor werknemers om zich te ontwikkelen.”

Rhenus Logistics

Ook het sociale karakter bij Rhenus spreekt Weronika aan. “Ik voel mezelf echt thuis. Het bedrijf voelt ook echt als een familiebedrijf. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en een sociaal leven opgebouwd in Nederland. De sfeer is hier open, multicultureel en tolerant. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik anders werd gezien omdat ik niet uit Nederland kom.”

Het is de ambitie van Weronika om de wereld verder te ontdekken. “Maar dat is het fijne aan Rhenus: ze hebben overal ter wereld vestigingen. Het lijkt me leuk om andere plekken in de wereld te zien, maar Rhenus verlaten zie ik niet zitten. Rhenus zorgt namelijk voor stabiliteit in mijn leven. Het is nog wel een droom om in een land als Australië aan de slag te gaan.”

Overigens is dit niet alleen een wereldwijd voordeel, maar ook regionaal. In onze regio zijn namelijk zes panden van Rhenus gevestigd waarvan twee in Tilburg. Dat betekent dat je binnen een straal van 50 kilometer veel interne doorgroeimogelijkheden hebt.

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar de openstaande vacatures bij Rhenus? Dat zijn er namelijk een hoop. Van logistieke werknemers in het warehouse tot medewerkers op de klantenservice en veel meer. Alle actuele vacatures van Rhenus vind je hier. Bekijk snel de vacatures en solliciteer direct. Misschien ben jij binnenkort wel de collega van Kasia en Weronika.

Ook is iedereen welkom voor een kop koffie of een open sollicitatie. E-mails kunnen dan worden gestuurd naar rcl.resource@nl.rhenus.com.