Werkzaamheden Pieter Vreedeplein begonnen

De gemeente Tilburg is begonnen met de werkzaamheden om de doorstroming van fietsers en voetgangers op het Pieter Vreedeplein te verbeteren. Hiermee moet het Pieter Vreedeplein veiliger worden voor zowel voetgangers als fietsers en zorgen voor een betere verkeersstroom naar de Heuvel en de verschillende overdekte fietsenstallingen. 

De aanpassingen

  • Er komt nieuwe bestrating vanuit de Tuinstraat naar de fietsenkelder aan de IJzerstraat.
  • De verkeersborden worden aangepast.
  • De zwarte zitelementen op het plein krijgen een andere plek.

De aanpassingen duren tot 1 juli. Om het werk goed te kunnen uitvoeren, sluit de aannemer de Tuinstraat af en het deel van de IJzerstraat bij de ingang van de fietsenkelder. De IJzerstraat is dan niet te bereiken vanaf de Tuinstraat.

Naamloos-2

Oplettendheid

Over een deel van het Pieter Vreedeplein mogen fietsers rijden. Dat levert soms onduidelijkheid op tussen hen en voetgangers. Daarom heeft de gemeente al eerder markeringen en teksten aangebracht. De combinatie van fietsers en voetgangers op het plein vraagt van beide partijen oplettendheid, vooral tijdens drukke winkeldagen. De gemeente wil het gedeeld gebruik extra onder de aandacht brengen.

Bij de inrichting van het Pieter Vreedeplein is besloten om zowel voetgangers als fietsers toe te staan. Met bomen, straatmeubilair en palen is geprobeerd de fietsers dezelfde route te laten rijden als op het fietspad dat hier vroeger lag. Zo zouden ze niet op de rest van het plein komen. Dat is in eerste instantie bedoeld voor voetgangers. De fietser is ’te gast’ op het plein en moet zich aanpassen aan de voetganger.

In praktijk bleek dat er de afgelopen jaren gevaarlijke situaties voordeden. Daarom is besloten bovengenoemde maatregelen door te voeren.