Wethouder Erik de Ridder zet eerste schop in de grond voor glasvezel.

Aanleg glasvezelnetwerk in Tilburg Reeshof officieel gestart.

Reggefiber is 27 januari in Tilburg Reeshof gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op 14 februari is het officiële startsein gegeven door wethouder Erik de Ridder. Hij heeft, samen met groep 8 van basisschool de Petteflet, de wijkcentrale aan de Obdamstraat officieel geopend en een paar meter geul gegraven voor het netwerk. Naar verwachting zal het hele project ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen.

Eerste schop in de grond door wethouder.
Dit officiële moment vond plaats bij de wijkcentrale aan de Obdamstraat in de Reeshof. Onder het toeziend oog van medewerkers van de gemeente Tilburg, woningcorporaties Wonen Breburg, TBV Wonen, Tiwos en ’t Heem, serviceproviders, aannemer Gebr. vd Donk, groep 8 van basisschool de Petteflet en Reggefiber, heeft wethouder Erik de Ridder de wijkcentrale ten behoeve van de aanleg van het glasvezelnetwerk officieel geopend en ook de eerste paar meters geul gegraven.Wethouder Erik de Ridder: ‘In ons coalitieakkoord hebben wij aangegeven dat wij de digitale bereikbaarheid in vorm van glasvezel naar woningen willen stimuleren. De Reeshof is de eerste wijk van Tilburg waar die ambitie wordt uitgevoerd. Er is veel over gezegd en geschreven over glasvezel, maar nu gaat het toch echt gebeuren.’

VEZEL2   VEZEL3

Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan.
Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan in Tilburg Reeshof. Bert Nijboer, algemeen directeur van Reggefiber over de aanleg van glasvezel in de Reeshof: ‘De Reeshof, 20% van het aantal huishoudens in Tilburg, is de eerste wijk in Tilburg die we voorzien van een glasvezelinfrastructuur. Ondertussen maken we plannen voor de andere wijken van Tilburg. De samenwerking met gemeente Tilburg alsook met de vier woningcorporaties verloopt bijzonder voorspoedig. De Reeshof, een woonwijk waar veel ZZP’ers en jonge gezinnen wonen, is met deze nieuwe infrastructuur klaar voor de toekomst. De snelheid die glasvezel biedt zal met name bij het gebruik van internet als een welkome verbetering worden ervaren.’

De aanleg van het glasvezelnetwerk.
Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan van straat tot straat. Daarvoor is het nodig de stoep open te graven. Reggefiber doet haar uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Als de stoep ’s ochtends wordt opengraven, proberen zij deze voor het einde van de middag weer dicht te maken.

Informatiepakket.
Ongeveer 4 weken voordat de graafwerkzaamheden in een straat starten, ontvangen bewoners een informatiepakket. Hierin legt Reggefiber uit hoe de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk gaat.

Huishoudens zonder een glasvezelabonnement.
Reggefiber brengt voor het plaatsen van de glasvezelmodem en de aanleg van het glasvezelnetwerk geen kosten in rekening. Ook niet bij huurders van een van de 4 woningcorporaties. Het enige wat Reggefiber vraagt, is toestemming om een glasvezelaansluiting in de woning aan te mogen leggen. Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Daarbij is er een vrije keuze uit meerdere aanbieders, namelijk Fiber.nl, Helden van Nu, KPN, Ons Brabant Net, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, TriNed, Vodafone en XS4ALL.

Bekijk hier de website van Reggefiber