Nieuws

Junior Stadsdichter
Let op! Dit artikel is al 203 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Wies Weijermars Junior Stadsdichter van Tilburg

De spannende wedstrijd in Factorium waarin veertien kandidaten op dinsdagavond 26 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Wies Weijermars van De Nieuwste School.

Beeldend taalgebruik

De vakjury, bestaande uit Hilde Adriaenssens, Daan Taks, Thomas Waterreus, Mahat Arab en Junior Stadsdichter 2018 Marije van Pamelen was onder de indruk van de kandidaten. Samen selecteerden zij de twee beste kandidaten van de avond: Aleyna Demircan (Willem II) en Wies Weijermars (De Nieuwste School). De jury vond dat Aleyna in haar gedicht goed gebruik maakte van alliteraties, beeldend perspectief. Haar performance was energiek en toch ontspannen en was goed gericht op de zaal. Wies gebruikte volgens de jury zeer mooi en beeldend taalgebruik, met mooie vondsten. Haar performance was rustig en beheerst en ze had goed contact met het publiek. De uiteindelijke keuze was aan het publiek. Via smartphone en tablet konden zij hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Aanmoedigingsprijzen

Daarnaast reikte de jury ook twee aanmoedigingsprijzen uit. Raghad Almardod van Campus 013 won de aanmoedigingsprijs Woord voor haar gedicht over haar komst naar Nederland. Haar gedicht had volgens de jury een mooie opbouw en perspectiefwisseling. De herhalingen gaven haar gedicht een bijzondere cadans en ritmiek, dat maakte het ook mysterieus.

Jeroen Pollé van 2College Cobbenhagen sleepte met zijn rap de aanmoedigingsprijs Performance in de wacht. Zijn optreden was expressief en uitbundig, waarbij hij zonder schroom het gehele podium in beslag nam. Ook kende hij zijn gedicht volledig uit het hoofd.

Junior Stadsdichter van Tilburg

Wies Weijermars is een jaar lang de Junior Stadsdichter van Tilburg. De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: zij schrijft gedichten bij belangrijke gebeurtenissen, dicht over typische of verrassende Tilburgse onderwerpen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere.

Reageer op dit bericht