Wikiwijk wint Social Innovation Award

Afgelopen vrijdag heeft Wikiwijk tijdens de European Social Innovation Week in Tilburg, de Social Innovation Award gewonnen. De coördinator van Wikiwijk, Paul Raaijmakers, heeft de prijs in ontvangst genomen namens de vijf instellingen die het online platform dragen (ContourdeTwern, Thebe, De Wever, RIBW Brabant en Amarant).

Het betreft een maatschappelijk initiatief om sociale wijkinteractie en zelfredzaamheid te vergroten. Volgens de jury heeft Wikiwijk “een hoge maatschappelijke waarde” en noemt het verder “heldere technologische en sociale innovatie, met als doel het actief betrekken van netwerken van de wijk, bij reële maatschappelijke problemen”. Wikiwijk treedt nu toe tot de Social Innovation Academy om samen met profit en non-profit organisaties bij te dragen aan sociale innovatieprocessen in de regio Midden-Brabant.

Wikiwijk zal vanaf oktober uitgerold gaan worden in Tilburg Oud-Noord en later in de overige wijken van Tilburg. Heeft u interesse om als vrijwilliger hier een bijdrage in te leveren en mee te helpen om wijkcommunity’s te laten bloeien? Of wellicht wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar paul.raaijmakers@wikiwijk.nl