Nieuws

Let op! Dit artikel is al 160 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Willem II bestaat 125 jaar en viert dit groots samen met de supporters: check hier wat er te doen is!

Willem II Tilburg, sinds 12 augustus 1896! Onze rood-wit-blauwe trots bestaat 125 jaar. Een prachtige mijlpaal voor de Tricolores. Uiteraard wordt dit mooie jubileum in stijl gevierd. Wat er allemaal te doen is/was? Je leest het in dit artikel. 

Foto header: Toin Damen

Aanloop naar het jubileum

Natuurlijk werden voor het 125-jarig jubileum van Willem II diverse voorbereidingen getroffen. Zo riepen Willem II supporters deze week uit tot Flagweek. Het doel: heel Tilburg rood-wit-blauw laten kleuren. En met succes. Zo kleurt de Heuvelse kerk in de avonduren rood-wit-blauw en kreeg het standbeeld van Willem II op de Heuvel een sjaal en vlag om. Veel supporters hangen deze week ook de vlag uit om te laten zien dat Willem II 125 jaar bestaat.

Maar dat is niet alles. Zo is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan een jubileumboek over 125 jaar Willem II. Dit boek is een prachtige tijdslijn met verhalen en schitterende foto’s door de historie van Willem II. Ook is er een stripboek gemaakt over 125 jaar Willem II en speelt de Tricolores dit seizoen uiteraard in jubileumtenues. Zowel de boeken als tenues zijn online te bestellen via de webshop van Willem II.

Ook een gedeelte van het Koning Willem II Stadion kreeg naar aanloop van het 125-jarig jubileum een opknapbeurt. Zo werden de binnen- en buitenkant van de KingSide vorig jaar al opgeknapt. Dit keer was het de beurt aan vak P. Stichting KingZine (een groot supportersorgaan van Willem II) gaf de opknapbeurt cadeau aan Willem II. Het resultaat check je hier. 

00:00 uur: Willem II bestaat 125 jaar

Klokslag 00:00 uur van woensdag op donderdagnacht heb je ongetwijfeld meegekregen dat Willem II 125 jaar bestaat. Willem II supporters staken rondom het stadion massaal vuurwerk af wat zorgde voor prachtige beelden. Ook werd er een groot doek met het jubileumlogo op het veld gelegd wat met sfeerlichten werd uitgelicht. Dit in combinatie met het vuurwerk rondom het stadion zorgde voor gave video’s. Check de video’s hieronder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KingSide (@official_kingside)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Willem II Tilburg (@willemii)


Expositie in de LocHal

Willem II is een voetbalclub met een roemrijke historie. De geschiedenis van de club wordt dan ook samengevat in een prachtige expositie die vanaf 12 augustus 19:00 uur gratis is te bezoeken in de Tilburgse LocHal. Supporters en de club hebben de handen ineen gestoken om deze tentoonstelling te realiseren en het resultaat is veelbelovend.

Goed om te weten: tegelijkertijd vindt er in de LocHal ook een tentoonstelling plaats over de historie van de Tilburgse voetbalclubs NOAD, LONGA en RKTVV. Oftewel: de LocHal ademt Tilburgse voetbalcultuur vanaf vandaag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Willem II Tilburg (@willemii)

Talkshow 125 jaar Willem II

Ook leuk: 12 augustus wordt er om 21:00 uur speciaal voor supporters de ‘Leev’ Hoezee’ talkshow uitgezonden. Op het YouTube-kanaal van Willem II presenteert Frank Evenblij een praatprogramma. Hij gaat in gesprek met verschillende Willem II-ers die de historie van de club kleur gaven. Denk aan Piet de Visser, Arno arts en Arjan Swinkels.

Podcast De Korvelse Kant

De heren van De Korvelse Kant pakken ook uit met een podcast waarin het reilen en zeilen rondom het 125-jarig jubileum wordt besproken. De podcast is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Check dit artikel en beluister de podcast.

Willem II – Feyenoord

Zondagmiddag start Willem II het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Supporters roepen iedereen op om in het rood-wit-blauw deze wedstrijd te bezoeken. Je hoort het goed: bezoeken. Eindelijk is het voor alle seizoenkaarthouders weer mogelijk om een thuiswedstrijd van Willem II bij te wonen. Hiervoor heb je wel een seizoenkaart, wedstrijdkaartje en een QR-code in je CoronaCheck-app nodig. Dit kan met een vaccinatiebewijs of negatief testbewijs via Testen voor Toegang.

Jubileum wordt heel het jaar gevierd

Deze week is de start van het jubileum, maar waarschijnlijk krijg je gedurende heel het jaar mee dat Willem II 125 jaar bestaat. Zo heeft de club zelf al aangegeven dat ze het jubileum later dit jaar groots willen vieren.

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom het jubileum? Check dan vooral de liveblog die Willem II bijhoudt.