Nieuws

Scoor een Boek!
Let op! Dit artikel is al 129 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Willem II & Bibliotheek Midden-Brabant stimuleren kinderen om meer te lezen

Willem II-mascotte Kingo lanceert bij Basisschool Antares in Tilburg een heuse Thuiseditie van het leesproject Scoor een Boek! Dankzij deze editie kunnen leerlingen ook thuis samen met hun ouders aan de slag. Zo hopen Bibliotheek Midden-Brabant en voetbalclubs het leesplezier van kinderen te vergroten en ook de betrokkenheid van de ouders daarbij te stimuleren.

De leerlingen krijgen per klas een inlogcode mee naar huis. Daarmee kunnen zij met hun gezin als team opdrachten uitvoeren op www.scoorthuis.nl. De klas die de meeste punten verzamelt, wint kaartjes voor een wedstrijd van Willem II.

Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is een gezamenlijk project van de Bibliotheek Midden-Brabant, de Bibliotheek Heusden en de voetbalclubs RKC Waalwijk en Willem II voor basisscholen. Profvoetballers moedigen leerlingen uit groep vijf en zes aan om zo veel mogelijk te lezen. Net als bij een echte voetbalwedstrijd is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk wordt gescoord, boeken dan in dit geval. Het project duurt tien weken. En net als bij een echte voetbalwedstrijd is het na de aftrap begin februari, in maart tijd voor de rust. Daarin gaan de leerlingen de boeken die ze tot nu toe hebben gelezen samen bespreken en elkaar leestips geven.

Met elke opdracht die de gezinnen uitvoeren kunnen ze punten scoren voor de hele klas. De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en op bewegen. De deelnemende teams gaan online sporten met Arjen Robben of moppen tappen met Jochem Myjer. De klas met de meeste punten maakt kans op mooie prijzen.

Tijdens de editie van Scoor een Boek! 2020 doen in totaal 81 groepen vijf en zes van basisscholen uit de regio Tilburg en Waalwijk mee. Het Fluitsignaal voor de regio Tilburg klinkt zeven april maart bij het stadion van Willem II waar alle deelnemende klassen samen komen om te horen wat hun score is.

Reageer op dit bericht