Willem II na vijftien jaar weer Europa in!

europa in

Wanneer Willem II precies Europa in gaat? Geen idee! Maar de KNVB heeft vandaag besloten dat de huidige stand op de ranglijst blijft staan en dat geeft Willem II recht op minimaal een voorronde in de Europa League. 

Of deze wedstrijden met publiek mogen worden gespeeld? Ook geen idee. Wie de mogelijke tegenstander is? Niet bekend. Oftewel: een hoop vragen. Toch moet de uitspraak van de KNVB zorgen voor een fikse sprankel hoop in onzekere tijden voor alle Willem II supporters.

Want wat was het een fantastisch seizoen. Met winstpartijen thuis tegen PSV, uit tegen Ajax & AZ en nog belangrijker: met mooi voetbal. Helaas kon de competitie door het coronavirus niet worden uitgespeeld en zijn het onzekere tijden. Maar wat hopen we met zijn allen dat we komend seizoen kunnen zorgen voor een Tilburgse invasie in een Europese stad. En of dit nu Praag, Glasgow, Minsk of elders in het continent is: als we mogen gaan, wordt dit een fantastisch volksfeest.

Vijftien jaar geleden

Het is vijftien jaar geleden dat Willem II voor het laatst Europa in ging. Destijds werd Europees voetbal behaald door de finaleplek in de KNVB beker. AS Monaco was de tegenstander en honderden Tilburgers maakten de reis naar Zuid-Frankrijk.

Na meerdere degradaties was de honger bij Willem II groot om weer eens successen te boeken. Vorig jaar konden we genieten van een bekerfinale die helaas werd verloren van misschien wel het beste Ajax van de laatste twintig jaar. Dit jaar verliep het seizoen voortvarend en genoten we van een sprankelend en talentvol Willem II. Tilburgers zijn trots om Tilburger te zijn en supporter te zijn van Willem II. Hopelijk kan de honger van al deze hondstrouwe supporters worden gestild met in ieder geval één Europese trip komend seizoen.