Nieuws

Let op! Dit artikel is al 14 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Willem II presenteert nieuwe clublogo

In het jaar dat de club 125 jaar bestaat, presenteert Willem II met trots het nieuwe en toekomstige clublogo. Bij de realisatie van het zesde logo in de clubhistorie is rekening gehouden met eerdere logo’s en de jarenlange wens van vele supporters om terug te keren naar de basis van het logo dat van 1952 tot 1983 gebruikt werd.┬á

Willem II is Tilburg, Willem II is rood-wit-blauw en Willem II draagt de naam van koning Willem de tweede. Vanwege die vanzelfsprekendheid en omdat de kracht van een beeldmerk in de eenvoud zit, is het logo voortaan rustiger en toch zeer herkenbaar. Door tekstueel enkel ‘1896’ in het logo te laten, eert de club het oprichtingsjaar en de prachtige historie.

Details

Ook in de details zijn veranderingen waarneembaar. De schreven aan de uiteinden van W en II zijn niet langer rond, maar klassiek. Diezelfde typografie is toegepast bij de cijfers ‘1896’. Ook de banen van de voetbal onderin zijn hoekiger. De kroon is wit, waardoor het logo voortaan uit vier kleuren bestaat.

Dezelfde uitstraling

Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II, is blij met het logo. “Bij de totstandkoming van dit nieuwe logo hebben we ons laten inspireren door ons verleden. Dit jubileumseizoen en die vurige wens van veel supporters zijn voor ons redenen geweest om ons logo te veranderen en moderniseren, waarbij het voor ons belangrijk is geweest dat we dezelfde uitstraling behouden. Wat ons sterkte in de ambitie het logo te vernieuwen, waren de vele lovende reacties op het huidige jubileumlogo.”

Na dit seizoen wordt afscheid genomen van het huidige jubileumlogo en het ronde logo dat sinds 1983 in gebruik is. Per 1 juli 2022 is Willem II te herkennen aan het nieuwe embleem.

Logo’s Willem II door de jaren heen.