Winkelcentrum De Rooi Pannen heropent na de herfstvakantie

winkelcentrum de rooi pannen

Het winkelcentrum van De Rooi Pannen heropent in de week van 31 oktober, met onder meer supermarkt Plus als nieuwkomer. Op dit moment is het winkelcentrum van MBO Handel gesloten voor een grootschalige verbouwing. Het creëren van meer kansen voor de leerlingen van De Rooi Pannen is het belangrijkste uitgangspunt bij deze verandering van het winkelcentrum.

Bijna alle winkels in het winkelcentrum zijn nu in beheer van De Rooi Pannen, waardoor commerciële doeleinden ruimte maken voor meer onderwijskundige doelstellingen. “Doordat we het winkelcentrum nu zo goed als in eigen beheer hebben, kunnen 75 leerlingen per week het winkelcentrum runnen. Dit is aanzienlijk meer dan in de oude situatie en hierdoor draaien al onze leerlingen mee in het winkelcentrum”, vertelt Rob Hendriks, de nieuwe directeur van de afdeling MBO Handel.

“Ook kunnen we de leerlingen nu zelf begeleiden en dat levert interessante en leerzame taken op voor hen, zoals producten bestellen, de kas opmaken, balansen, acties bedenken en etalages inrichten. Kortom: de leerlingen worden bij de complete bedrijfsvoering betrokken, waarbij alle vaardigheden aan bod komen.”

Versbeleving en klantcontact

Nog een belangrijke verandering binnen het winkelcentrum is de ruimte voor versbeleving en klantcontact. Zo verdwijnt de bakkerij uit de supermarkt en krijgt deze een eigen unit. Daarnaast gaat er in het nieuwe winkelcentrum meer gekookt en geproefd worden, onder andere met streekproducten.

Al deze ontwikkelingen hebben maar één doel: wat op school gebeurt moet zo goed mogelijk aansluiten op de realiteit in de beroepspraktijk, zodat de leerlingen optimaal voorbereid worden op hun stage en hun toekomst in de branche.