Winkeliers en klanten ontmoeten elkaar met de hulp van Chequeplaza

online bieden op waardecheques, offline profiteren

De etalageposters in de binnensteden van Nederland schreeuwen boekdelen. Opheffingsuitverkoop. Magazijnsuitverkoop. Te huur. Te koop. Dit pand is per direct beschikbaar. Deze situatie stemt niet vrolijk. De consument besteedt steeds minder in de fysieke winkels en winkeliers doen er alles aan om te overleven. Het is de ambitie van chequeplaza.nl om dat te veranderen. Wat we willen bereiken is dat de consument en de winkelier elkaar weer vinden op een plek waar je als consument graag komt, de winkel.  De site is 16 december gelanceerd.   

Bieden op Waardecheques
www.chequeplaza.nl is een hip, online veilingplatform waar je als consument biedt op waardecheques. Maar niet zomaar kortingen. Consumenten bieden er op waardecheques bij de leukste, origineelste, voordeligste en vriendelijkste winkeliers van diverse binnensteden in Nederland. Waardecheques die ingewisseld kunnen worden aan de kassa bij de deelnemende winkeliers. Kortom, online oriënteren en vervolgens offline profiteren.

Tussen de mensen
Volgens Joris van Gerwen en Marcel Stigter – oprichters van Chequeplaza – moet shoppen leuk zijn, een belevenis. Marcel Stigter: “Onze ambitie is shoppen weer naar een hoger plan te tillen, naar waar het vroeger was. Tussen de mensen. We willen de binnensteden dat kloppende hart teruggeven en er weer een plek van te maken waar je als consument graag komt. Een plek waar de consument en de winkeliers elkaar vinden.”

Mooie beloning
Volgens Joris van Gerwen is chequeplaza.nl fun en laagdrempelig. “ Veilingen zijn spannend. Het is eigenlijk gewoon een leuk spel van bieden waar consumenten met een beetje geluk en doorzettingsvermogen een mooie beloning aan overhouden. Op www.chequeplaza.nl komen consument en winkelier samen. Eerst op de website, vervolgens in de winkel”, aldus Joris van Gerwen. “Het meedoen aan een veiling is sowieso heel eenvoudig. Daarnaast is deelname voor de winkelier gratis en krijgt hij de volledige opbrengst van de veiling. En de winnende consument betaalt slechts een kleine administratieve bijdrage. Zo is het niet alleen leuk, maar houden we het ook lekker laagdrempelig.

De komende maanden wordt www.chequeplaza.nl verder uitgebouwd met meer nationale en lokale winkels, meer kortingen en meer aantrekkelijke acties.