Nieuws

Tilburgs dichtTalent
Let op! Dit artikel is al 1361 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Winnaar Tilburgs dichtTalent 2016 bekend

Op zondagmiddag vijf juni was het dan zover, de finale van de laatste editie van het project Tilburgs dichtTalent 2016 in Paradox. Het was de achtste maal dat Tilburg haar Tilburgs dichtTalent zou krijgen. Daarvoor diende de finalisten van deze middag eerst nog even aan de slag. Voor de statistiek volgen hier de namen van de zes finalisten op rij. Dit waren: Jaap Montage, Lea Theunissen, Mark Opfer, Gerard Scharn, Maarten Maas en Erika DeStercke.

Foto: Anne Neijnens

Vakjury

Iedere deelnemer kreeg 2 x 5 minuten, vijf voor en vijf na de pauze, de gelegenheid om zijn/haar eigen gemaakte gedichten voor te dragen aan de vakjury en aan het aanwezige publiek. De vakjury zag er als volgt uit:

  • Nick J Swarth – dichter en tevens voorzitter van de jury;
  • Ko de Laat – dichter;
  • Nol van Trier – docent Nederlands.

Er werden twee winnaars gekozen: één door de vakjury en één werd door het aanwezige publiek gekozen, de publiekswinnaar genoemd.

Tilburgs dichtTalent 2016

Na afloop van deze optredens zou de voorzitter van de jury bekend maken wie het Tilburgs dichtTalent 2016 geworden was en wie de publieksprijs gewonnen had. De prijs hield in een Masterclass van een bekende dichter uit Nederland naar eigen keuze. De publiekswinnaar ontving een boekenbon ter waarde van € 75,00, te besteden bij boekhandel Gianotten- Mutsaers.

De winnaars

Nu dan tromgeroffel voor de bekendmaking van de winnaars. De winnaar van de vakjury was geworden:

Jaap Montagne en het publiek koos Lea Theunissen kregen beide de prijs overhandigd door organisator Henk Verhoeven. Henk kreeg van de jury en van de vaste fotograaf Anne Neijnens en cadeautje voor alle inzet om dit project zo lange tijd zo consequent goed te organiseren.

Afsluiting

Het was een prima afsluiting van een lang lopend project, dat tevens een onderdeel vormde van de Week van de Amateurkunst, georganiseerd door: Art-Fact – servicepunt voor amateurkunst. Mogelijk dat er op later moment een variant van dit project verschijnt, maar zo ver is het nog niet.

Reageer op dit bericht