Nieuws

headerstadsembleem
Let op! Dit artikel is al 723 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Zo ziet het stadsembleem voor carnaval 2016-2017 eruit

Het winnende ontwerp voor het stadsembleem voor het carnavalsseizoen 2016-2017 in Kruikenstad is bekend. Het motto ‘Goed ingezipt is half geschore’ was dat eerder al, maar voor het embleem werd een ontwerpwedstrijd in het leven geroepen. 

Esther van den Broek is met haar ontwerp de winnares van deze wedstrijd. Volgens Stichting Carnaval in Kruikenstad was er grote belangstelling voor de allereerste ontwerpwedstrijd van het nieuwe stadsembleem. Meer dan 50 ontwerpers deden mee, waarvan zelfs één vanuit Australië.

Fris ontwerp

De stichting vertelt het volgende over hun keuze: “De keuze van de jury gaat uit naar dit frisse ontwerp met carnavaleske en sterke visuele uitstraling. In dit ontwerp is het groen-oranje DNA dat we allemaal delen, duidelijk herkenbaar. Onder onze kiel of jas dragen we met trots de kleuren groen en oranje en zijn daarmee altijd voorbereid op en klaar voor het carnavalsfeest.”

Het stadsembleem

Het Stadsembleem is het toegangsbewijs voor het evenement Elf Elf. Daarnaast is dit embleem elk jaar een waar verzamelitem voor de echte Kruiken tijdens carnaval. Winnares Esther van den Broek laat via de website van Kruikenstad weten: “Dat mijn ontwerp vanaf Elf-elf overal te zien zal zijn en dat Kruiken en Kruikinnen het zelfs écht gaan dragen, kan ik me nu nog niet echt voorstellen. Ik weet nu al dat ik het hele carnavalsseizoen met een brede glimlach op mijn gezicht loop.”

Reageer op dit bericht