Nieuws

Let op! Dit artikel is al 423 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Winterbeleving in Tilburg: sfeerverlichting brandt vanaf 9 november

De dagen worden korter, de temperaturen gaan binnenkort omlaag en dat betekent dat Tilburg zich massaal gaat opmaken voor de feestdagen. Ook ondernemers in het centrum spelen samen met het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg in op de winterbeleving. Vanaf 9 november brandt alle sfeerverlichting in de binnenstad.

Qua aankleding verandert er dit jaar weinig. ‘’De verlichting langs de cityring gaan we beter verdelen en ook de Stationstraat wordt dit jaar voor de tweede keer met sfeerverlichting verrijkt. Door de verbouwing van Stadskantoor 1 op het Stadhuisplein moesten we op zoek naar een oplossing voor de sfeerverlichting die daar voorheen in de bomen hing. Daarom kiezen we ervoor om de lantaarnpalen een extra sfeerimpuls te geven,’’ legt Jannet Wouters van het Ondernemersfonds uit.

De sfeerverlichting brandt dit jaar tot en met Driekoningen op zaterdag 6 januari. Daarna wordt de sfeerverlichting verwijderd en krijgt de binnenstad een carnavaleske aankleding. Carnaval valt immers vroeg dit jaar; om precies te zijn van 9 februari tot en met 13 februari 2018.

Frederikstraat en Kerststal

Verder is het Ondernemersfonds momenteel in gesprek met Wereldhave om te bekijken of de Frederikstraat ook sfeerverlichting krijgt. Dit is afhankelijk van bouwwerkzaamheden in de nieuwe doorgang.

De kerststal keert ook dit jaar terug op de Heuvel voor de kerk en er worden grote kerstbomen geplaatst op vijf plekken in het centrum: de vijfsprong, de Oude Markt, het Koningsplein, het Piusplein en voor de Heuvelse kerk. De stal en kerstbomen worden direct na Sinterklaas geplaatst zodat ze in het weekend van 8 december allemaal licht geven.

Artikel gaat verder na de foto.

sfeerverlichting-binnenstad

Samen met ondernemers voor ultieme winterbeleving

Speciaal voor de feestdagen zijn er momenteel twee extra koopavonden ingepland, op vrijdag 1 december en vrijdag 22 december. ‘’We zijn in gesprek met ondernemers in de binnenstad om de mogelijkheden te bekijken tot verruiming van de openingstijden in de decembermaand. Hopelijk spelen de ondernemers volop in op de decembermaand en gaan we samen zorgen voor een ultieme winterbeleving in de stad.’’

Die winterbeleving wordt ook dit jaar weer ondersteund door de Winterkermis die van 8 december tot en met 1 januari de binnenstad overneemt. Daarover later meer!

Artikel gaat verder na de foto.

20161221_Winterkermis_BasHaansFotografie_BHF074-630x420

Branduren sfeerverlichting

De sfeerverlichting brandt over het algemeen van 16:00 uur tot 09:00 uur de volgende dag. ‘’We hebben de wens naar de gemeente uitgesproken om de sfeerverlichting eerder te laten branden. De gemeente heeft alleen geen enkele invloed op de branduren van openbare verlichting. Dit wordt landelijk geregeld.’’

Mochten er problemen zijn met de sfeerverlichting kunnen ondernemers en bewoners dit vanaf dit jaar melden bij het centrale meldpunt van gemeente Tilburg. Hierdoor kunnen problemen sneller worden opgelost en kunnen we met zijn allen genieten van een sfeervolle binnenstad.

Reageer op dit bericht