WonenBreburg geeft carnaval tips

De komende dagen van plan veel buiten te staan tijdens carnaval? Optocht kijken, biertjes drinken en hossend van het ene café naar de volgende bar? Dan is het wel zo lekker om in een goed warm huis thuis te komen met deze kou. Maar steeds blijven stoken is nogal prijzig. WonenBreburg hecht aan betaalbaarheid van wonen en geeft jou graag nog enkele tips aan het staartje van de winter. Zeker nu een griepje op de loer ligt met die carnavalsweerstand.

Goed ventileren

Ventileren is noodzakelijk om de feestlucht uit de slaapkamer te verdrijven en het levert nog wat extra voordelen op. Het is noodzakelijk voor het verversen van de gebruikte lucht en het afvoeren van vocht.

  • Lucht de woning voor en na vertrek even goed door
  • Draai de thermostaat een half uur van te voren laag en zet dan de ramen en deuren 15 tot 20 minuten tegen elkaar open
  • Zorg er voor dat er altijd een klepraampje of ventilatie-rooster openstaat in vochtige ruimtes

Nu denk je misschien: maar ik kom net uit die kou, toch word je er warmer van. Als je goed ventileert hoef je het vocht niet meer op temperatuur te houden waardoor het huis na het doorluchten extra snel verwarmd is.

Warm en toch besparen

Omdat carnaval al duur genoeg is, wordt het helemaal mooi wanneer je ook nog kunt besparen op warm thuiskomen. Hier eenvoudige tips waarmee je kunt besparen.

  • Sluit ’s avonds de overgordijnen voor extra isolatie
  • Laat de overgordijnen tot op de vensterbank hangen en er niet eroverheen. Zo voorkom je dat de warmte achter de gordijnen blijft.
  • Trek bij koude voeten liever lekker warme sokken of pantoffels aan. Dat maakt je hele lijf warm.
  • Veel tocht komt bij de voordeur vandaan. Hang in de winter een dik gordijn voor de deur.
  • Zet een half uur voordat je gaat slapen de thermostaat al op nachtstand. Dan blijft de kamer toch nog een tijdje behaaglijk zonder stookkosten.

En dan nu Kruikenstad in met een warme groen-oranje sjaal en dikke handschoenen. Veel plezier.

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!