Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2231 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Woning in Zicht: toegankelijke woningen

Nu al vanaf 55 jaar reageren op toegankelijke woningen in Tilburg

senioren

 

Vanaf 1 december 2013 worden op www.woninginzicht.nl toegankelijke woningen anders verdeeld. Woningzoekenden met een AWBZ- of WMO-indicatie krijgen voorrang. Dat blijft zo. Maar reageren er geen woningzoekenden met een AWBZ- of WMO-indicatie, dan worden toegankelijke woningen vanaf 1 december 2013 niet meer alleen aangeboden aan woningzoekenden van 65 jaar en ouder maar kan iedereen van 55 jaar en ouder reageren.

 

Waarom is de leeftijdsgrens aangepast?

Woningen die toegankelijk zijn voor rolstoel en/of rollator hebben vaak extra voorzieningen; voor nu of in de toekomst en liggen meestal in de buurt van zorg- en/of winkelcentra. Doordat de leeftijd met 10 jaar is opgerekt, hopen de corporaties dat er met name mensen uit een oudere leeftijdsgroep in deze complexen gaan wonen. Daar zijn ze immers voor bedoeld.

 

Wat is een toegankelijke woning?

Dit zijn woningen die aangepast zijn voor een rolstoel en/of rollator. Op www.woninginzicht.nl vindt u onder ‘huur en koop’ de pagina ‘Toegankelijke woningen’. Daar vindt u een overzicht. Deze woningen zijn niet allemaal beschikbaar. De toegankelijke woningen die op dit moment beschikbaar zijn vindt u onder ‘huur en koop’ op de pagina ‘Huurwoningen’. Ziet u bij een woning een icoontje van een rolstoel en/of rollator? Dan is het een toegankelijke woning.

 

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar: www.woninginzicht.nl. Als u bij Woning in Zicht staat ingeschreven en u bent ouder dan 55 jaar, dan ontving u begin december al een brief over deze verandering.

Reageer op dit bericht