Nieuws

poliklinieken
Let op! Dit artikel is al 604 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Word vrijwilliger op de poliklinieken in het ETZ: ‘een glimlach kost niets’

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gaat nu ook gratis koffie en thee schenken in de wachtruimtes van de poliklinieken op de locaties Elisabeth en Waalwijk. Daarom zoekt het ziekenhuis meerdere vrijwilligers die twee keer per ochtend òf middag deze taak op zich willen nemen.

Bezoek zo aangenaam mogelijk maken op de poliklinieken

“Patiënten zijn niet voor hun plezier in het ziekenhuis. Soms lopen spreekuren uit en duurt het wachten lang. Om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, boden we al iets te drinken aan op locatie ETZ TweeSteden. Dat gaan we nu ook op onze twee andere locaties doen”, legt Rosarie Orbons uit. Zij is coördinator vrijwilligerswerk in het ETZ.

“Een glimlach kost niets.” Dat is het motto van Ria. Sinds acht jaar werkt ze als gastvrouw op de polikliniek in het ETZ TweeSteden. Ze brengt koffie en thee rond in de wachtkamers waar patiënten wachten op hun afspraak voor een onderzoek of gesprek met de specialist.

Twee rondes

De vrijwilligers lopen met een koffiekar twee rondes op de poliklinieken en bieden een kopje koffie of thee aan. Indien nodig wijzen ze patiënten de weg en beantwoorden ze vragen. De koffierondes worden ’s ochtends tussen 09.00 en 12.00 uur gelopen en ’s middags tussen 14.00 en 16.30 uur. Het is de bedoeling dat vrijwilligers slechts één dagdeel worden ingeroosterd.

Klinkt dit nou als iets voor jou? Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@etz.nl en meld je aan.

Reageer op dit bericht