Xpect Primair viert 60-jarig bestaan

xpect primair

Vandaag vieren alle leerlingen en medewerkers van de 20 basisscholen van schoolbestuur Xpect Primair een groot feest! Het schoolbestuur viert haar 60-jarig bestaan met een dag die bol staat van creatieve activiteiten, waarbij voortdurend de verbinding met elkaar gezocht wordt.

Naast het 60-jarig bestaan zijn ook het begin van de lente en de nieuwe beleidsperiode aanleiding voor deze feestdag. Voor de beleidsperiode is een koersplan geformuleerd, met daarin ruime aandacht voor toekomstige ontwikkelingen in samenleving en onderwijs, gerelateerd aan de kernwaarden van de stichting.

Dagindeling

De dag begon met een gezamenlijke dans op alle scholen met in totaal 7000 leerlingen. Hierna werden de kinderen via een videoboodschap bijgepraat over de aanleiding en uitgenodigd om kunstwerken te maken rondom het thema “toekomst”. De onderbouw ging aan de slag met het vervoer in de toekomst, de middenbouw met het schoolgebouw van de toekomst en de bovenbouw met het onderwijs en de leermiddelen van de toekomst.

De hele dag waren reporters (leerlingen) van alle scholen in de weer met het leggen van verbinding met elkaar. Door de dag heen konden leerlingen de activiteiten van andere scholen volgen, door elkaars foto’s, filmpjes en interviews te bekijken.

’s Middags werden de kunstwerken door een delegatie leerlingen van elke school naar de LocHal in de Spoorzone gebracht en aangeboden aan de bestuurder van Xpect Primair, mevrouw Carin Zandbergen. De kunstwerken zullen vervolgens in de LocHal geëxposeerd worden tot en met de meivakantie.