Nieuws

tilt festival 2017
Let op! Dit artikel is al 660 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Yves Petry verbonden aan Tilt Festival 2017

De Vlaamse auteur Yves Petry is de writer in residence van het Tilt Festival 2017 (29 maart t/m 1 april 2017). De winnaar van de Libris Literatuurprijs was eerder te gast op het festival en volgt Maartje Wortel op die in 2016 writer in residence was.

Het Tilt festival is het grootste literaire festival van het zuiden. Sinds 2014 nodigt de organisatie jaarlijks een auteur uit om enkele dagen in Tilburg te verblijven. Te gast waren al Ilja Leonard Pfeijffer, Annelies Verbeke en Maartje Wortel. Tilt is trots dat komend jaar Yves Petry ja heeft gezegd tegen deze bijzonder functie. Op basis van zijn verblijf in Tilburg zal Petry net als zijn voorgangers een boekje maken dat in de zomer van 2017 gepresenteerd wordt.

Yves Petry

Yves Petry (49) maakte onlangs bekend dat hij na zeventien jaar overstapt van De Bezige Bij naar uitgeverij Das Mag. Hij schreef ondere andere De maagd Marino (2010), waarmee hij de Libris Literatuurprijs en de Inktaap won. In 2015 verscheen Liefde bij wijze van spreken, dat lovend werd ontvangen en de longlist van de Fintro Literatuurprijs haalde. Onlangs ging Tilt op bezoek bij Yves Petry in zijn woonplaats Leuven. Tijdens een wandeling naar de nabijgelegen abdij praat Petry over zijn werk en kijkt hij vooruit naar zijn verblijf in Tilburg. Bekijk het filmportret van Yves hier.

Reageer op dit bericht