Zaterdag bekendmaking Prins Carnaval van D’n Haozenpot

Zaterdag 6 december wordt in ’t Plein in Udenhout tijdens het Prinsenbal bekend gemaakt wie leiding gaat geven aan D’n Haozenpot tijdens de komende carnaval. Net als andere jaren is er ook dit jaar weer een thema aan de bekendmaking gekoppeld om de Prins op ludieke wijze te presenteren: Sinterklhaos! De avond begint om 20.00 uur en om 23.11 zal de (nieuwe?) Prins Carnaval 2014/2015 bekend worden gemaakt. Aansluitend zal hij zijn Adjudant en zijn Raad van Elf voorstellen aan het publiek. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen.

Na deze bekendmaking is er de gelegenheid de Prins en Adjudant te feliciteren en natuurlijk veel succes te wensen voor het komende carnavalsseizoen.

Sinterklhaos
Al jaren is het traditie dat de Prins Carnaval van D’n Haozenpot op komische wijze gepresenteerd wordt om de spanning bij de aanwezigen tot een hoogtepunt op te bouwen. Gelet op de datum van het Prinsenbal was de keuze voor een thema snel gemaakt. Nog even afstemmen op carnaval en de organisatie had de basis gelegd voor het thema: Sinterklhaos! De vraag is dus of de leden van de Raad van Elf het afgelopen jaar wel zoet zijn geweest en of Sinterklhaos voor hen een cadeautje heeft…

Jubileumjaar
De Prins mag in een bijzonder jaar voorop gaan tijdens carnaval in D’n Haozenpot. De Stichting Karnaval Udenhout (SKU) viert dit carnavalsseizoen hun 44 jarig bestaan. Naast de gebruikelijke carnavalsactiviteiten zijn tot aan carnaval verschillende extra evenementen gepland. Zo staat er in januari nog een avond gepland voor jeugd & jongeren en is het weekend van 24 en 25 januari gereserveerd als feestweekend.

44 jaar SKU
Voor een carnavalsorganisatie speelt het getal 11 een centrale rol. Vandaar dat jubilea gevierd worden op een veelvoud van 11. Gezien de oprichting van SKU in 1970 is 2014 dus een jubileumjaar. De oprichting van SKU was een idee van de toenmalige directeur van de Melkfabriek, de heer Henk Janssen. Doel was te voorkomen dat de viering van carnaval in Udenhout te veel een besloten karakter kreeg. Bijzonder is dat twee van de oprichters van weleer, mevrouw Jook van de Plas-Robben en de heer Ad van Rijsewijk nog steeds verbonden zijn aan SKU. De Stichting zelf heeft de afgelopen decennia natuurlijk de nodige ontwikkelingen ondergaan. In die 44 jaar hebben verschillende Udenhouters carnavalesk eremetaal vergaard door bijvoorbeeld Prins Carnaval te zijn of op een andere manier bij te dragen aan het carnavalsfeest.