Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1622 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Zeven tips van WonenBreburg om je tuin te onderhouden

De zomer van 2015 is er soms en dan ook weer niet. Wanneer we een straaltje zon mee kunnen pikken, zit de hele straat direct in de tuin. Maar ja, na weken van regen worden we wel weer vergezeld door onkruid en gras tot aan de schuttingrand. WonenBreburg is betrokken bij haar huurders en geeft zeven tips voor tuinonderhoud. Zo barbecue je gezellig in een onderhouden voor- of achtertuin of op het balkon en ziet de wijk er van alle kanten weer netjes uit, zelfs vanuit het zolderraam.

Tip 1: Effectief onkruid bestrijden

Een snelle en kostenbesparende manier om onkruid tegen te gaan is met schoonmaakazijn. Vul een gieter met twee liter van dit magische spul en vul verder met water. Giet de gieter leeg over het onkruid tussen de tegels en binnen twee weken verschrompelt het onkruid, kleurt het bruin en verwijder je het met minimale inspanning.

Tip 2: Kozijnen schoon houden

Met alle regen van de afgelopen weken spat het zand zo tegen de kozijnen en muren omhoog. Je bent binnen een handomdraai van deze zwarte rouwranden af wanneer je er met een veger overheen gaat op de eerste mooie dag. Veeg het losgelaten zand op met het blik in je andere hand en de kozijnen zien er weer als nieuw uit.

Tip 3: Schuttingen aanslagvrij maken

Ga je met de tuinslang over de schutting dan is deze binnen no-time weer groen en met de hoge drukspuit sproei je het alg zo over de schutting in de tuin van de buren. Veel effectiever is het om met gewone huis-tuin-en-keuken-azijn de boel te boenen. Je bent misschien iets langer bezig, maar hebt er ook veel langer plezier van.

Tip 4: Houd het gras laag

Gras groeit als kool. Daarom is het belangrijk dit goed bij te houden. In de winter groeit het minder snel en is één keer in de maand wel voldoende. In de zomer kun je beter wekelijks over het gazon heen razen. Zet je een opvangbak achter de grasmaaier dan is het echter sneller gepiept dan je denkt.

Tip 5: Bloemen in een pot

Planten in pot hebben meer water nodig dan planten in een border. De laatste categorie heeft namelijk het voordeel dat de aarde het regenwater lange tijd vasthoud waardoor er altijd wel een slokje vocht in de buurt aanwezig is. Planten in een pot staan echter sneller droog wanneer het een tijd niet regent. Voorzie deze dus van een sproeibeurt.

Tip 6: Klimplanten

Zin om klimplanten tegen de wand aan te laten groeien? Zorg dan dat de steel aan de onderzijde is beschermt tegen de zon. Bijvoorbeeld door er een dakpan tegenaan te zetten. Wanneer de klimplant voldoende omhoog klimt mag de bescherming weg en vraagt de plant om stevige geleiders. Is de plant al jaren oud, houd hem dan vooral in toom door regelmatig te snoeien. Zeker wanneer hij aan de voorkant van de woning boven de stoep groeit.

Tip 7: Een betaalbaar tuinzitje

Is de tuin op orde, maar heb je nog geen leuk tuinzitje? Met vier houten palen, twaalf betonelementen en een gezellig likje verf knutsel je voor een klein bedrag dit bankje. Nog wat pallets erbij en je hebt ook een toffe tuintafel voor weinig geld.

Geniet samen met jouw buurt van het restje zomer dat er nog aankomt!

Reageer op dit bericht