Zeventigplussers verkopen hun vintagekleding aan jongere liefhebbers

GeneratieKloffie

Vintage kleding van de eerste eigenaar, recht uit hun eigen kast én met een goed verhaal erbij. Op 17 mei verkoopt een tiental zeventigplussers hun oude kleding aan jongere liefhebbers van deze vintage kleding, tijdens GeneratieKloffie bij NS16 in Tilburg. Een nieuw evenement waar jong en oud samen kleding, gesprekken en een kopje koffie delen.

Ouderen verkopen er de kleding die zij misschien droegen in hun jonge jaren. Tijdens hun eerste vakantie als newlyweds? Of gewoon die mooie broek die al zo lang ongedragen in de kast hangt.

Muziek, koffie, kleding & gezelligheid

Er gaat tijdens Generatiekloffie dan ook vanzelf niet alleen kleding van hand tot hand, maar men zal ook volop verhalen delen. Jong en oud kunnen er bij een kopje koffie van alles van elkaar leren. Er worden fijne plaatjes gedraaid, er is koffie met gebak en, naast de kleding, een heleboel gezelligheid.

Zo kunnen jonge mode studenten plaats nemen recht naast een oudere dame die knoopjes aannaait of een broek inneemt. Beiden maken van oude kleding weer nieuwe, elk op hun eigen manier. Daarnaast is er plek voor verschillende lokale initiatieven, noem een kledingbank, een lokale naaicursus of fairtrade modemerk. Of wie weet een spannend sjoeltoernooi?

Over GeneratieKloffie

De organisator van GeneratieKloffie is het platform De Bovenste Plank. Zij zijn een platform dat tweedehands kleding een podium geeft. Tijdens reguliere edities van De Bovenste Plank verkoopt een doelgroep tussen de 18 en 40 jaar oud hun kleding.