Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1889 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Zo vier je dit jaar Roze Maandag

Met zo’n 300.000 bezoekers elk jaar is Roze Maandag het grootste homo-emancipatie evenement van Nederland. Dit jaar is het extra feest: Roze Maandag bestaat namelijk 25 jaar! Daarom staat er dit jaar een extra feestelijke editie op het programma. 

Hand in Hand campagne

Om groot bereik te geven aan Roze Maandag 2015 werd de campagne “Nederland Hand in Hand” gelanceerd. Een manier waarop Nederland massaal kan laten zien hand in hand te gaan met alle geaardheden. Door de app te downloaden kun je ook zelf een foto uploaden. Daar en op de website kun je jezelf terug vinden in de enorme slinger aan foto’s. Menig BN’er gingen je al voor.

Roze Maandag anthem

Speciaal voor de lustrum-editie van Roze Maandag heeft de toonaangevende DJ Fedde Le Grand een anthem gemaakt! Samen met Michael Calfan en Max’C maakte hij de hit ‘Feel The Love’. Op 20 juli wordt het nummer officieel gelanceerd tijdens de opening in de Amstel Bierhal. Het nummer is overigens nu ook al te downloaden via de Roze Maandag website.

Bridepride

Dit jaar is er geen RozeMaandagExpress of Roze Karavaan van en naar Tilburg. Gelukkig is daar iets moois voor in plaats gekomen. In het jaar dat de Verenigde Staten officieel ja zegt tegen het homo-huwelijk is er haast geen betere manier om Roze Maandag in te luiden. Vijfentwintig gelukkige paren geven elkaar op Roze Maandag het ja-woord.

Om 11.00 uur vertrekken zij in de Bridepride (à la Roze Karavaan) per boot vanuit de Piushaven naar het Stadhuis. Om 12.00 uur wordt daar onder toeziend oog van Henny Huisman het ja-woord gegeven. Na de ceremonie wordt Roze Maandag feestelijk geopend in de Amstel Bierhal.

Opening Amstel Bierhal

De officiële opening van Roze Maandag vindt dit jaar om 13.00 uur plaats in de Amstel Bierhal. Voice of Holland winnaar O’G3NE trapt het feest af, daarna pakt de Bierhal door met een groots Hollands Gay Festijn. Daar kun je keihard meezingen met Imca Marina, Mr Soul, Dries Roelvink, Bonnie St. Claire, Peter Loree en Marianne Weber. Het programma in de Amstel Bierhal duurt op Roze Maandag tot 01.00 uur.

Grote feestjes

Natuurlijk is het niet alleen te doen in de Bierhal. Tilburgse cafés en kroegen organiseren massaal de beste feestjes tijdens Roze Maandag. Bekijk de agenda eens om te zien wat er georganiseerd wordt. De grote evenementen op 20 juli zijn:

Roze Maandag App

Als échte Roze Maandag bezoeker is de Roze Maandag app een absolute must. Je kunt deelnemen aan de Hand in Hand campagne, je vindt er een plattegrond van de kermis met looproute en kunt foto’s uploaden met een roze filter met Instagay optie. Download de app en je hebt een gids voor de dag in je broekzak.

Alles over Kermis Tilburg 2015

Kermis Tilburg 2015
Attracties, nieuws, foto’s, openingstijden en acties van Kermis Tilburg 2015. Check hier de grootste online attractie!