Nieuws

TOP week
Let op! Dit artikel is al 834 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Zo ziet de TOP Week er dit jaar uit: 3.700 nieuwe studenten, biercantus, pub crawl en meer

TOP Week, dé jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten van het hoger onderwijs in Tilburg, komt er weer aan. Deze week vol activiteiten, waaraan dit jaar 3700 studenten meedoen, vindt plaats van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus. TOP Week staat volledig in het teken van het leren kennen van elkaar en Tilburg als studentenstad.

 Alles wat Tilburg te bieden heeft komt aan bod. Van een spellendag in het Leijpark, een lunch in het gloednieuwe Spoorpark en de traditionele Cantus in de Spoorzone tot een festival in de Muzentuin en het Vrijheidspark, waar de eerstejaars ook een stukje geschiedenis van de stad mee krijgen. Alles om van Tilburg een nieuw thuis te maken.
 
Hieronder vind je een greep uit de activiteiten, check het volledige programma online.

Sports Class

  • dinsdag 11.00 – 12.30 uur, Sports Center, Tilburg University

Op dinsdag aan het eind van de ochtend is er tijd vrij gemaakt voor de sportievelingen onder de deelnemers. Er worden zeven verschillende sportlessen aangeboden, de fitness is vrij toegankelijk en studenten kunnen een workshop volgen over voeding en fitnesschema’s. Op deze manier kunnen studenten fit aan hun nieuwe studentenleven beginnen.

Pub Crawl

  • dinsdag 21.00 – 01.00 uur, centrum

Aankomende studenten willen uiteraard weten waar ze kunnen vieren dat de tentamens voorbij zijn. Het laten zien van het ruime aanbod aan cafés en kroegen kan daarom niet ontbreken. Tijdens de Pub Crawl gaan alle groepen langs zes kroegen, die ieder een eigen karakter hebben.

Recharge Lunch

  • Woensdag 11:00 – 13:00 uur, Spoorpark

De jaarlijks terugkerende Recharge Lunch vindt dit jaar plaats in het splinternieuwe Spoorpark. Hier kunnen de deelnemers rustig bijkomen van de eerste twee dagen en zich opladen voor de laatste dagen van TOP Week, met als hoogtepunt de TOP Cantus. Tijdens deze lunch kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende vers belegde broodjes en andere lekkernijen, maar bovenal even rustig genieten met elkaar in het nieuwe park.

TOP Cantus & Boozeless Crew

  • woensdag 13.30 – 16.30 uur, Wagenmakerij, Spoorzone & Doloris’ Meta Maze

De Tilburgse TOP Cantus is als grootste officiële cantus van Nederland een waar fenomeen. Meer dan 4.000 studenten en genodigden zingen gezamenlijk in dit megafestijn onder begeleiding van de cantusband ‘Groots met een valse G’. Op hetzelfde moment kunnen minderjarige studenten de nieuwste sensatie van Tilburg ontdekken: Doloris’ Meta Maze.

TOP Festival

  • donderdag 13.00 – 18:00 uur, Muzentuin & Vrijheidspark

Het TOP Festival kent dit jaar een terrein met drie areas. Naast hippe muziek om lekker op los te gaan en een secret stage is er dit jaar een tweede stage in het Vrijheidspark rond het thema “Tilburg 75 jaar bevrijd”. Hier zal onder meer een vrijheidsvuur aangestoken worden, zijn er culturele optredens en nog veel meer. Op deze manier hoopt de organisatie de nieuwe studenten een stukje bewustwording mee te geven over de geschiedenis van onze mooie stad.

Reageer op dit bericht