Zonnepanelen op dak van Stappegoor: 37 gebouwen volgen

zonnepanelen

Het dak van zwembad Stappegoor is voortaan voorzien van zonnepanelen. Op 37 andere gebouwen van de gemeenten worden ook panelen geplaatst. De planning is dat dit project in 2020 afgerond is.

Wethouder Hans Kokke plaatste de panelen op 2 december 2016. Voor de aanleg van de zonnepanelen heeft Tilburg een Subsidie Duurzame Energie (SDE-subsidie) gekregen van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Gebouwen

Alle vijf de sportaccommodaties in het Stappegoorgebied zijn in 2017 voorzien van zonnepanelen. Ook parkeergarages, fietsenstallingen en het Natuurmuseum krijgen volgend jaar panelen. Tussen 2018 en 2020 zijn de overige gebouwen aan de beurt.

Klimaatneutraal

Tilburg heeft de ambitie om in 2045 klimaatneutraal te zijn. De gemeente wil er dan voor zorgen dat de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen verleden tijd is. De stad wordt schoner, gezonder en groener, ook als het gaat over de 150 gemeentelijke gebouwen. Eén van de resultaten die de gemeente wil bereiken, is het maken van een stap van gemiddeld energielabel D naar B. Het gaat bij het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen niet alleen om energiebesparing. De gemeente wil ook ‘gezonde’ gebouwen. Bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame materialen (bijvoorbeeld stro als isolatiemateriaal) of door water te besparen.