Zorgaanbieders Midden-Brabant staan samen op tegen explosieve groei echtscheidingen

Hulporganisaties zien een explosieve groei van problemen rondom echtscheidingen. Daarom slaan zorgaanbieders in Midden-Brabant de handen ineen om onder de noemer Wijzer-Scheiden hun gezamenlijke hulpaanbod aan te bieden aan (ex-)partners en hun kinderen.

Een scheiding kan escaleren in een bittere strijd, die ten koste van de kinderen gaat. Dat de kinderen hier schade van ondervinden, is merkbaar in de praktijk van de jeugdhulpverlening. Ongeveer een derde van de aangemelde cliënten heeft te maken met problemen rond echtscheiding.

De ambitie van Wijzer-Scheiden is dat het IMW, Bureau Jeugdzorg, Juvans, ContourdeTwern, MEE, Idris, GGz Breburg en Kompaan en De Bocht hun krachten bundelen en gezinnen in Midden-Brabant helpen bij een echtscheiding. Dit doen zij vanuit één visie, één taal en dezelfde uitgangspunten. Het zorgprogramma Wijzer-Scheiden omvat een samenhangend geheel van informatie, advies en hulp in de verschillende fasen van een echtscheiding.

Website wijzer-scheiden.nl
Op 25 juni is de lancering van de website www.wijzer-scheiden.nl.
Op Wijzer-Scheiden.nl worden mensen in een paar stappen op weg geholpen naar de juiste zorgaanbieder in Midden-Brabant. Zowel volwassenen, kinderen als professionals komen via de online hulpwijzer snel op het juiste aanbod bij scheidingsproblematiek uit.

Het geboden hulpaanbod op Wijzer-Scheiden.nl varieert van adviesgesprekken en hulp bij het maken van een ouderschapsplan, tot ouderschapsbemiddeling en omgangsbegeleiding. Er is individueel aanbod en groepsaanbod. Ook is er de mogelijkheid om te chatten.

Scheidingsschool
Eerder al werd er in de media aandacht besteed aan de Scheidingsschool, een project dat onder Wijzer-Scheiden valt. Het doel van de Scheidingsschool is mensen helpen om wijs te scheiden en daardoor de negatieve gevolgen voor kinderen te beperken en escalatie tot een vechtscheiding te voorkomen.
Het programma van de Scheidingsschool is te vinden op de website wijzer-scheiden.nl.