Nieuws

wandelende tak
Let op! Dit artikel is al 1491 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Zwaarste wandelende tak ter wereld geboren bij De Oliemeulen

Een bijzondere geboorte bij Dierenpark De Oliemeulen. Na ruim drie jaar is er een Jungle Nymph, de zwaarste wandelende tak ter wereld, uit het ei gekropen. De kleine maakt het goed en heeft inmiddels haar eerste braamblaadjes gegeten.

Uit hetzelfde legsel zijn al meer jongen uit de eitjes gekomen, die deden er ‘maar’ anderhalf jaar over om uit te komen. Dit kleine insect deed er nóg langer dan een olifant om geboren te worden!

Wandelende tak

Jungle Nymphen zijn wandelende takken die oorspronkelijk voorkomen in de regenwouden in Maleisië. Hun leven bestaat normaal uit het chillen in de bosjes en af en toe eens het eten van een blaadje. Dit vredige bestaan kan verstoord worden door vogels of zoogdieren die wel zin hebben in een lekkere hap. Hier heeft de Jungle Nymph gelukkig iets op gevonden; hun ledematen zitten vol met scherpe stekels die ze ter verdediging kunnen gebruiken, als ze zich bedreigd voelen kunnen zo ook hard sissen. De predatoren worden op deze manier verjaagd en denken nog wel een keer extra na voordat ze zo een reuzeninsect proberen te pakken.

Een vrouwtje

Het pasgeboren insectje is een vrouwtje. Dit kun je zien doordat het verschil tussen mannen en vrouwen al vanaf een vroeg stadium duidelijk is; vrouwelijke jongen hebben een beige kleur, terwijl mannetjes donkerbruin zijn met een aantal beige segmenten. Na een aantal vervellingen zal het uiterlijk nog wel veranderen; vrouwtjes kleuren felgroen en hebben kleine vleugels, mannetjes blijven bruin en krijgen grote vleugels.

Op de foto zie je haar op de rug van grote zus. Beide eieren zijn gelijktijdig gelegd, maar dit diertje had het wel enorm naar haar zin in het ei en is daar dus pas 1,5 jaar later dan haar zus uitgekropen! De baby en haar grote zus zijn te zien bij Dierenpark De Oliemeulen aan de Reitse Hoevenstraat 30 in Tilburg. De Oliemeulen is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Bel voor meer informatie naar 013-4630026 of kijk op de website van Dierenpark De Oliemeulen.

Reageer op dit bericht