Prijsvraag

pulcinos

Win een fles limoncello van Pulcinos

Er gingen sinds de start al honderden flessen over de toonbank, samenwerkingen met Friandries & Willem II werden opgezet en de ambitie is groot. We hebben het over het Tilburgse limoncellomerk Pulcinos. Aan het roer van het bedrijf staat de 23-jarige Thomas Derks die wordt ondersteund door de 24-jarige Bram Veenstra.

Ode aan Italiaanse familie

Maar hoe kom je op het idee om als geboren en getogen Tilburgse jongen een limoncellomerk op te richten? Hier gaat een mooi verhaal aan vooraf. “Ik heb familie op Sicilië. Mijn oom Nino Milone verhuisde in 1986 naar Tilburg. Elke keer als we naar Sicilië gingen, proefden we de voorraad limoncello die zijn vader Francesco voor ons maakte. Helaas is Nino in 2012 overleden. Zijn vader Francesco is inmiddels 92, maar maakt geen limoncello meer,” vertelt Thomas.

Met het familierecept waar Thomas zijn eigen draai aan geeft, brengt hij een ode aan zijn Italiaanse familie in Tilburg. “Toen ik een jaar of 7 geleden in Sicilië was, leerde Francesco mij limoncello maken. We hadden beide een stapel citroenen die we moesten schillen en ik dacht met mijn ervaring als kok: dat doe ik wel even. Maar die ouwe was gewoon drie keer zo snel en netjes. Dat vond ik prachtig om te zien.”

Pulcinos proeven

Wil jij Pulcinos proeven? Dat kan! Wij mogen van Thomas en Bram drie flessen weggeven. Het enige wat je moet doen is onderstaande prijsvraag juist beantwoorden voor vrijdag 21 juni. De winnaar krijgt per mail bericht.

Wat betekent Pulcinos in het Italiaans?

A) Vogel

B) Kuikentje

C) Vos

Prijsvraag Pulcinos