Agenda

Stadhuis

212e verjaardag van Tilburg met feestelijke digitale tv-uitzending vanuit het gerenoveerde Stadhuis

Wanneer: 18 april 2021 van 11:00 tot 12:00 Waar: Gemeente Tilburg Entree: Gratis
Bestel tickets

212e verjaardag van Tilburg met feestelijke digitale tv-uitzending vanuit het gerenoveerde Stadhuis

Het feit dat Tilburg op 18 april 2021 212 jaar stadsrechten heeft en het Stadhuis na een grondige renovatie klaar is voor de toekomst, is reden voor een digitaal feestje. En dus organiseert gemeente Tilburg op zondag 18 april een digitaal feest dat wordt uitgezonden vanuit het Stadhuis. Lees snel verder. 

De uitzending onder leiding van Cindy de Koning is via een livestream te zien van 11:00 – 12:00 uur. Tijdens de live uitzending vanuit het Stadhuis kunnen bewoners alvast een kijkje nemen, vragen stellen en mooie verhalen van bijzondere gasten aanhoren.

Transformatie Stadhuis

Het Stadhuis, ook wel bekend in de volksmond als ‘De zwarte doos’, is getransformeerd tot een duurzame ontmoetings- en werkplek voor stadsbestuur, gemeenteraad en ambtenaren. De gemeente wil in verbinding met de stad werken. Het vernieuwde Stadhuis is hier op ingericht: het is een uitnodigende plek waar Tilburgers, ondernemers, partners en de gemeente  kunnen samenwerken aan de uitdagingen van de stad. Zo is er onder andere een werkcafé en een vergadercentrum waar iedereen gebruik van mag maken.

De raadszaal is het letterlijke hart van het Stadshuis. Met enorme raampartijen is de plek van debat en besluitvorming zichtbaar voor de stad. Dankzij gebruik van hoogstaand materiaal en technische innovaties is het Stadhuis ook nog eens erg energiezuinig. Zo is er ‘slim’ glas gebruikt dat meekleurt wanneer de zon meer schijnt en dat voldoet het aan de hoogste standaarden van duurzaam bouwen.

Architechtenbureaus DEDRIE architecten en Common Affairs hebben meegewerkt aan het ontwerp en de transformatie in het hart van Tilburg. Door hergebruik van het gebouw blijft het monumentale karakter behouden, dat dateert uit 1972 (ontwerp van Kraaijvanger Architects). Dankzij toevoegingen van de 21e eeuw zoals duurzame materialen en de inrichting van een open werkplek is het Stadhuis klaar voor de toekomst. De ‘zwarte doos’ blijft daarmee een fraai contrast vormen met het historische witte Paleis-Raadhuis uit 1849.

Programma live uitzending

Graag wil de gemeente geïnteresseerden alvast digitaal kennis laten maken met het vernieuwde Stadhuis. Iedereen is van harte welkom om op zondag 18 april tussen 11:00 – 12:00 uur de eenmalige digitale tv-uitzending via de livestream van gemeente Tilburg te bekijken. De livestream is uiteraard gratis. Je vindt de livestream hier.

Oproep

Ook heeft de gemeente Tilburg nog een oproep aan alle Tilburgers. Door corona kan de verjaardag van de stad helaas niet groots gevierd worden. Toch hopen we dat in het straatbeeld te zien is dat de stad op 18 april jarig is. Hang dus vooral in aanloop naar en op de verjaardag je Tilburgse vlag buiten. Versier je huis op z’n Tilburgs en je kunt er ook nog eens leuke prijzen mee winnen. Meer informatie daarover vind je op de verjaardag van de stad op de Facebookpagina van Tilburg.com.

Locatie