Laden Evenementen

25e editie van de Warandelezing van Tilburg University

Informatie
Datum:
12 oktober 2022
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: Gratis

Je plant een paar bomen, legt zonnepanelen aan, stapt over op fiets en OV, laat vlees links liggen, vliegt minder en probeert zoveel mogelijk afval te scheiden. Veel mensen zetten zich op allerlei manieren in voor een meer duurzame wereld. Maar maak je als individu ook écht het verschil? Kun je als individu misschien nog meer impact maken? Tijdens deze 25e Warandelezing ga je op zoek naar inzichten, inspirerende voorbeelden en mogelijkheden om bij te dragen aan een beter milieu.

Klaske Kruk

Keynote spreker is Klaske Kruk. Zij is pionier op het vlak van circulaire economie en heeft honderden circulaire trajecten geleid voor bedrijven en (decentrale) overheden. Circulaire economie is niet alleen een technologische transitie, maar vooral een menselijke transitie vindt ze. Met haar bedrijf Circularities zet ze in op daadwerkelijke impact voor een beter milieu. Klaske werd uitgeroepen tot Circular Hero 2021.

Panel

Hoe maken we als samenleving werk van klimaatmaatregelen, energiepolitiek en duurzaamheid? Waar ligt de verantwoordelijkheid om grote stappen te zetten? Kan een individu als burger, consument, werknemer of activist daadwerkelijk een potje breken om de wereld te vergroenen? Of moet er vooral ingezet worden op politiek en institutioneel niveau om verandering af te dwingen? En moet daarbij de nadruk liggen op conserveren of op innoveren? Dit en meer wordt bediscussieerd met Klaske Kruk, Jaap Tielbeke, Anne-Marie Spierings en Daan van Soest.

Jubilea

Het is niet alleen de 25e editie van de Warandelezing. Het thema van deze editie is mede geinspireerd op het gegeven dat precies 50 jaar geleden het historisch belangrijke ‘Rapport van de Club van Rome: De Grenzen aan de Groei’ verscheen. Voor veel mensen was dit rapport een wake-up call: het is de tijd dat de Milieubeweging opkomt. Zo ook wordt met deze editie van de Warandelezing de 50e verjaardag van de Brabantse Milieufederatie gevierd.

Meer info

Toegang is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier. Meer weten? Klik hier.