Laden Evenementen

47e editie van het Leuterconcours: Lachen om Tilburgse humor

Informatie
Datum:
21 januari 2023
-
22 januari 2023
Leuterconcours

K.V. De Fènpruuvers organiseert dit carnavalsseizoen op 21 januari 2023. In de Concertzaal van de schouwburg, onder licentie van Carnavalsstichting Tilburg voor de 47e keer het Leuterconcours van Kruikenstad waarbij gestreden wordt om de titel: Opperleuterèr van Kruikenstad 2023. 

Wat is het Leuterconcours?

Het Leuterconcours is hét tonpraot-evenement van Kruikenstad, dat georganiseerd wordt door K.V. de Fenprúuvers. Tonpraoten? Dat is een soort van amateurcabaret, uitgevoerd in het plaatselijke dialect van de tonpraoters. Op het podium staat een ton, waarin de tonpraoter een typetje speelt. De nodige grappen en woordspelingen passeren natuurlijk de revue!

De Leuterèrs worden gekozen tijdens het Vurleuteren dat enkele weken van tevoren plaatsvindt. Tijdens het Leuterconcours strijden de zeven Leuterèrs voor de begeerlijke titel: Opperleuterèr van Kruikenstad!

Voorselectie

De voorselectie voor het Leuterconcours is op 17 december om 20:00 in de Harmonie Tilburg. Van de deelnemers worden maximaal zeven deelnemers geselecteerd voor het Leuterconcours

Meer info

Als je wilt deelnemen moet je jezelf aanmelden via leuteren@fenpruuvers.nl. Let op! Aanmelden vóór 1 december. Wil je kaartjes kopen voor dit authentieke, Tilburgse evenement? Hou dan de site van de Fènpruuvers in de gaten, na verwachting start de kaartverkoop 11-11-2022.